En ledig lördag efter en intensiv arbetsvecka för både mig och mannen. Vi jobbar ju båda även helger ibland, så en ledig helg är alltid extrauppskattad. Solsken och några minusgrader idag dessutom. Vid frukostbordet hade vi ett litet möte kring vad var och en ville hitta på. Valet föll på kombinationen utflykt först och semmelfika på favoritfiket sen. Sagt och gjort och vi styrde kosan mot Björnö Naturreservat här på Ingarö, 8 km bort från oss dit jag även har vandrat i somras. Ett paradis för friluftsälskaren, året om.

Det fina med naturen, skog som strand, är att barnen inte behöver stimuleras alls utan de hittar på de roligaste lekarna själva ändå. Nu plockade de ”ispluppar” från vass och lekte med stora pinnar och hoppade på stenar och ville aldrig sluta och gå hem.

Även om vi skulle köra direkt till ett konditori i Gustavsberg så var det liksom obligatorisk på en sådan här utflykt att ha med sig varm choklad. Mysfaktor hög.  Fast chokladen i kopparna hann faktiskt bli kall då barnen inte kunde sitta på rumpan och dricka klart när leken lockade mer.

Barnens ytterkläder är från Isbjörn of Sweden förutom Alvars stickade mössa från Maloja. Bästa utlflyktskläderna som de håller sig torra och varma i.

Vi vuxna kunde också ta det lugnt med nöjda barn.

Jag hade på mig nya vita skinnvantar från Kombi som jag fick i sportlovspresent från deras PR-byrå igår. Så mjukt skinn och så underbart varma!  

 

  

Underbara skärgård! Härifrån vill vi aldrig flytta.

Author

Write A Comment