Våren måste ändå vara min favoritårstid! Eller det är egentligen sommar, men när våren kommer blir allt ljusare, lättare och vi har hela den ljusa tiden fortfarande framför oss. Dagarna blir längre och sömnbehovet mindre. Jag är en maximalt ineffektiv människa när det kommer till sömnen och behöver helst 9 timmar på vintern. Det blir varken nattsudd eller morgonträning för min del då. Inget jag kan påverka har jag fått konstatera genom åren. Så ja, jag gläds åt att våren är här och jag faktiskt successivt får fler vakentimmar och det blir mer gjort och jag har lust att träna mer.

Veckan som gått har varit full av vårtecken. Listan hade egentligen kunnat göras ännu längre.

1. Träningen har flyttat ut till altanen (och min löparmotivation är tillbaka). Bilden är dock från i somras. Poolen öppnas först i maj.

2. Ridbanan är isfri och det funkar att rida dressyr. Min favoritdisciplin då jag inte hoppar just någonting alls.

3. Trädgården vaknar till liv.

4. Det gör också hönsen. Eller iallafall får de nu lämna hönshuset och vandra fritt.

5. Fikat har flyttat utomhus. Serveras med fördel ur en laxrosa termos (från Primus).

6. Vårkläderna plockas fram och jag håller på att uppdatera det som behövs i barnens garderob. Lillebror fick denna skaljacka i fantastisk kvalitet från Reima (pressprov). En helt vattentät jacka som andas bra, Reimatec SUISTO heter den.

7. Vi har haft grillpremiär! Vi grillade grönsaker och halloumi samt kycklingspett från Lönneberga som jag fick i ett bud. Kycklingsspetten är färdigmarinerade med paprika & örter resp. koriander & lime & chili. Barnen åt båda sorterna med stor aptit!

8. Jag har sått frön in i absurdum. Det blir ärtor, gurka, basilika, dill, persilja, olika typer av sallat, prydnadspumpor, astrar osv osv. Hoppas jag får se slutprodukter av allting också!

9. Dynorna till utesoffan är framtagna och stommen torkad. Jag använde mig av barnarbetskraft. Mutade med varm choklad.

Author

2 Comments

 1. Härligt! Älskar också våren. En fråga till dig som rider. Jag har aldrig ridit och gillar inte ens hästar men eftersom dottern är galen i det så har jag nu anmält mig till en prova-på-kurs för vuxna. Förstår inte hur jag tänkte riktigt men men vad gör man inte för sina barn? I a f tänkte jag höra med dig om jag måste skaffa nån slags ridbyxor? Eller om nåt annat funkar, i så fall vad? Hjälm och väst finns att låna. Det är 5 ggr 45 min vi pratar om här, sen får vi se om det blir nån fortsättning.

  • Milla Reply

   Hej! Vad kul! Och vet precis, vad gör man inte för sina barn… 🙂

   Det viktigaste är att du har strumpor över byxorna så att de inte åker upp och att det inte är några sömmar på insidan som skaver. Sedan så måste du ha skor med klack så tex sneakers funkar inte. Googla på ridskor för att se lite hur de kan se ut. Behöver inte vara ”riktiga” ridskor och även gummistövlar funkar.
   Tänk på att byxorna inte är ”glidiga”. Träningstights funkar därför mindre bra.
   Decathlon har superbilliga nybörjarridbyxor. Köpte till mina barn där för 99kr paret. De har gratis frakt, så det är smidigt att beställa. Men köp inte något förrän du har ridit åtminstone en gång. Då förstår du direkt bättre vad det är du behöver skaffa dig.
   Stort lycka till!!

Write A Comment