Jag har experimenterat lite med barnyoga med mina barn och så har jag lett barnyogapass vid Frisk och Stark Familj. Så även här på Rhodos åt Apollo. Jag fick tidigare önskemål att dela med mig av passet jag körde på Wenngarn sist och nu har jag fotat alla övningarna och lägger upp dem i 2 delar här på bloggen. Ordningen på positionerna är mindre viktig, men jag har planerat passet i ett flöde. Barn måste ha något att relatera till och därför är det till en stor del djurtema genom passet.

Kom ihåg att det för barn kan vara fullt tillräckligt med 2-3 positioner. Hittar ni lugnet i 5 minuter så är det ju väldigt bra i dagens brusiga samhälle. Inget ombyte behövs även om det är skönast med mjuka kläder. Det är alltid okej om barnen gör positionerna på sitt eget sätt.

 

1. Andningen. Det kan vara skönt att landa genom en andningsövning. En övning som fungerar med barn är att täcka ena näsborren och andas in genom den andra, täcka sedan den som man andades in genom och andas ut genom den man först hade täckt. Använd tumme och pekfinger för att täcka omväxlande.

IMG_4318 IMG_4319

 

2. Kaninen (Barnets position). Som en boll, med tassarna framme och kaninen tittar upp.

IMG_4320 IMG_4321 IMG_4322

 

3. Katten/ Kon

IMG_4324IMG_4323

 

4. Nål och tråd. Börja på alla fyra och sträck ut ena armen först innan du trär in den genom ”nålögat”. Axeln kommer ner i backen. Denna position tycker barn ofta är spännande!

IMG_4327IMG_4326

 

5. Hunden och kissande hunden. Från vanlig hund lyft upp ena benet rakt utan att rotera höften dvs utan att ”öppna upp”.

IMG_4328 IMG_4329

 

6. Biet/ flygplanet. Rotera åt båda hållen och låt blicken följa med (titta rakt bak om du kan i yttersta vridningen). Utmana barnen att vrida mer och mer. Helst ska höften fixeras, men den kroppskännedomen har inte små barn att de kan göra det. Det är skönt nog att få rotera ryggraden lite grann.

IMG_4333IMG_4332

Andra halvan av passet lägger jag upp om några dagar, men än så länge kan du öva på dessa med dina barn. 6 positioner är förmodligen fullt tillräckligt i början.

Author

Write A Comment