Rubrikens fråga är verkligen en klassiker, frågan vi tränande människor jämt ställer varandra i bollande syfte och som vi tränare också ofta får.

Generellt gäller: träna aldrig sjuk såsom med nedsatt allmäntillstånd. Feber och halsont är a big no no. Har du lite snor kvar men känner dig annars helt som vanligt, så är det oftast ok att träna (men börja alltid lugnt efter en förkylning!). Lite huvudvärk kan ofta t.o.m botas med rask promenad eller jogg, beroende såklart på vad huvudvärken beror på (börja alltid att kolla om du druckit tillräckligt). Är du osäker så vila en extra dag!

Jag försöker verkligen att leva som jag lär, men trillar ändå dit ibland. I en vecka hade jag varit förkyld och kände i söndags att det var ok att ta en rask promenad med Sofia. Och jag mådde bra morgonen efter. Tog en kortare morgonpromenad och så på lunchen bestämde jag mig att äntligen börja träna lite lätt. Ca 30 min löparstyrka blev det. Ett pass som jag med facit i hand inte skulle genomfört. Kände lite högre puls än vad övningarna brukar ge, men tänkte att det nog mest bara är tungt efter att ha varit sjuk i en vecka.

Dagen efter nös jag i ett och snöt en hel hushållspappersrulle. Så sänkt var jag! Så onödigt! På lördag är det Tjejmilen och nu har jag 3 dagar på mig att bli helt frisk. För helt frisk måste jag vara, annars blir det inget lopp.

Nu är det varmaste goströjan på och att hinka i mig favoritteet (Kuriosa: jag gör av med 3-4 paket i månaden nu när hösten är på ingång. Senaste veckan t.o.m 2 paket, från att dricka en kopp i veckan under sommaren. Så beroendeframkallande att krama om en tekopp alltså! Och doften!)

Men iallafall, lärdom: vänta tillräckligt länge innan du tränar. Känner du att pulsen drar iväg: avbryt träningen!

Author

Write A Comment