>Efter ett tips från Magdalena (tack!) bläddrade jag igenom flera inlägg på Olgas blogg. Olga är Mamas efter-graviditet-träningsexpert. Jag hittade ett inlägg om styrketräning som jag verkligen skriver under på och som jag gärna vill dela med mig, ”Först ska jag gå ner och sedan styrketräna”, heter det.
Alltså, varför man inte ska vänta med styrketräning utan helst börja NU.

”1. Muskler bränner mer fett. Har du muskler så bränner du mer dygnet runt. Även om du sitter still i soffan.

2. Muskler kickar igång ämnesomsättning. Bara en sån grej. De flesta av oss tjejer/kvinnor/äldre damer dietat ett helt liv och man kan bara ana hur ”bra” metabolism vi har.

3.  Styrketräning kräver tid i fall man vill ha resultat. Vill du ha resultat så starta igår.

4. Det blir för mycket skinn över, helt normalt efter någorlunda stor viktnedgång. Fyll ut skinnet med muskler! För övrigt- se punkt 3.

5. Tänk funktion och inte enbart utseende. Välfungerande kropp klarar av vardagen bättre än otränad.

6. Kroppen vill jobba hårt och den är gjord för att jobba, det är du som inte vill :-)

Femman och sexan är mina ”favoritanledningar” till varför jag tycker styrketräning är så bra. Och det är så underbart att känna sig stark, nånting jag längtar tillbaka till nu när jag så småningom börjar styrketräna igen.

Styrketräna mera!
Bilderna är från träningslägret i Portugal i våras, mars 2010 (början av min graviditet, illamående som bara den, men jag kände mig fortfarande stark…)

Author

4 Comments

  1. Magdalena Reply

    >Vad glad jag blir att du kollade på länken! Hoppas du hittar lite roliga träningstips där. jag kör hennes MammaExpressWorkout – så bra!

  2. Magdalena Reply

    >Vad glad jag blir att du kollade på länken! Hoppas du hittar lite roliga träningstips där. jag kör hennes MammaExpressWorkout – så bra!

  3. >Sant, det är såå jäkla skönt att känna att man har styrkan. Jag har kört rätt tuff styrketräning nu i sju veckor och jag känner verkligen förändringen!!Jag gillar listan, den skulle man skriva ut och sätta upp på kylskåpet!

  4. >Sant, det är såå jäkla skönt att känna att man har styrkan. Jag har kört rätt tuff styrketräning nu i sju veckor och jag känner verkligen förändringen!!Jag gillar listan, den skulle man skriva ut och sätta upp på kylskåpet!

Write A Comment