Detta inlägg har på ett sätt tillverkats i två månader! I två månader har jag testat och antecknat, valt in och valt bort. Så här kommer nu vårens 7 favoriter för den som föredrar naturligt/eko och vill att det ska gå snabbt men ändå kännas lite lyxigt. Man kanske duschar också och hinner inte lägga mycket tid på smink. Jag är en extrakräsen testare då det finns så många produkter på marknaden som jag helt enkelt inte kan använda pga en känslig, yttorr hy. Jag känner ofta efter 1-2 användningsgånger om tex en ansiktskräm inte passar mig. Så sådant som jag testat och inte gillat av olika anledningar får inte vara med helt enkelt.

 

Först ut är det helt fantastiska läppstiftet från Maria Åkerberg som heter Crush, se nedan bild + bilden på mig högst upp. Det är min läppstiftscrush for sure! Jag gillar Maria Åkerbergs (ekologiska) läppstift då det också är väldigt vårdande. Har gissningsvis 10 st i lite olika färger hemma, Crush köpte jag direkt en till av att ha ett i både väska och jackficka (den första fick jag som pressprov). Tips: använd denna concealer under läppstiftet så håller det sig på plats i timmar.

En annan favorit från Maria Åkerberg är Salt Scrub White Chocolate.kroppsskrubben. Riktigt behaglig och doftar så gott! Jag önskar bara att jag var lite flitigare med att använda scrub, för det är ju härligt att ha skrubbat bort lite gammal och torr hy.

I nedan bild är den en liten rengöringssvamp för ansiktet som är gjord av japansk Konnyaky-växt (Konjac på engelska). Produkten är vegan, eko och kan komposteras. Jag fick en sådan på en pressvisning och hade i ärlighetens namn aldrig någonsin saknat en ansiktssvamp. Men när jag väl testade denna svamp som blir supermjuk när den är blöt, så har jag inte kunnat vara utan sedan dess. Tillochmed mannen tyckte den var skön när han tvättade ansiktet med den! Och han tycker ju att det mesta är ”trams”. Den har lite skrubbande effekt och känslan blir att ansiktet verkligen blir rent. Jag har Maria Åkerbergs rengöring på den på kvällarna när jag tar bort smink och på morgnarna tar jag först vanligt vatten och sedan s.k. miscellärt vatten som är ett ansiktsvatten med speciella molekyler som drar till sig smuts. Lähde (Betyder ”källa” på svenska) från finska Lumene heter produkten och den är väldigt prisvärd (250 ml kostar under hundralappen). Nackdelen är väl iochförsig att det går åt en hel del ansiktsvatten när man tvättar med den, mycket mer än när man bara sprayar lite grann efter ansiktstvätt.

 

 

Appropå sprayer så finns det ett nytt ekomärke på den svenska marknaden som heter Australian Bush Flower. Jag har haft sådana små provpåsar hemma och testat lite och gillar framförallt ögonkrämerna som är feta och närande (det finns lite olika produktlinjer och jag gillar den mest som heter Love System). Men det finns en produkt som jag tänker lyfta extra och det är just en ansiktsspray Calm & Clean som är perfekt att ha på skrivbordet och spraya i ansiktet under dagen (till höger i nedan bild). En skön boost!

Den vänstra sprayen i nedan bild är en body mist från Ellos yogakollektion Sense of Karma och jag använder denna som vardagsparfym och rumsspray. En neutral, behaglig doft som adderar lite vardagslyx i tillvaron.

Slutligen vill jag lyfta en till produkt från Maria Åkeberg, också en nyhet: Compact Cover Beige, ett korrigeringspuder som jämnar ut din hudton och efterlämnar en matt finish. Jag har den i väskan och använder under dagen för att korrigera sminket. Använd foundation under denna och låt den lägga sig ordentligt först innan du använder denna produkt om du vill ha en matt finish redan på morgonen. Jag har testat alla MÅ:s foundations och gillar deras krämiga och vältäckande Compact Foundation som kommer i likadan förpacning som detta puder. För mig personligen är de andra två foundationprodukterna (flytande samt lös mineralfoundation) för lätta dvs de täcker inte de röda partier jag har i ansiktet. Här gäller det att testa sig fram helt enkelt.

Author

Write A Comment