I onsdags kikade jag på både Merrells och Crocs nyheter till våren.

Vi har testat diverse gummistövlar till barnen, men kommit fram till att Crocs är absolut bäst. Varför? Jo, de är lätta (som i att de inte väger mycket) och lätta för barnet att ta på sig helt själv. Dessutom har vi ett ärvt par som Alvar är tredje barnet att använda: inte ett hål. För gummistövlar med hål är ju inte det roligaste som finns. Crocs gummistövlar är gjorda av ett patenterat material som dessutom håller värmen och har barnet bara tillräckligt stora (dvs inte trånga) gummistövlar på vintern, med en varm strumpa i så hålls fötterna varma även om det skulle vara någon minusgrad. Bästa slaskskorna således. Och jag har inte hört talas om andra gummistövlar med samma vinteregenskaper. Vi kommer att fortsätta på Crocs-linjen när det gäller gummistövlar och så foppatofflorna på sommaren/ på solresor. De är kanske inte snyggast i världen, men himla smidiga.

IMG_4109Vårens färger. Just nu har vi ett par knallgula Crocs-gummistövlar hemma (älskar!) och resten (3 par) är blåa, både med och utan vita ränder. Till våren behövs nya storlekar och grönt kanske det får bli?

 

Merrell då. Härliga färger som vanligt. All Out Crush Light (bilden nedan) är en ny modell som är lätt och ger full rörelsefrihet till foten. Ovansidan andas extrabra och det är enkelt att tvätta denna sko. Förresten en egenskap som jag älskat med mina Merrell-barfotaskor!

IMG_4103

 

Speedhikingskon* Capra Bolt som visas på nedan bild har synts mycket hos träningsbloggarna denna vecka. Mångas favorit. Och även jag blev väldigt nyfiken på denna robusta sko med bra grepp, bra stöd för fotleden och framförallt ett tilltalande utseende. Jag vandrar i Merrell sedan tidigare.

Speedhiking= Gå lite snabbare, fika mindre. Simple as that 😉

merrell_vanringss16

 

Merrell All Out Terra Trail som jag tidigare benämnt den ultimata terränggskon kommer nu utan ”strumpa” (I detta blogginlägg ser du skon med ”strumpa”). Jag har gillat att springa i denna sko i skogen, helt perfekt! Till vintern finns denna sko med spikar dessutom.

IMG_4106

 

På nedan bild är det All Out Charge i nya färger. Denna sko fanns med i våra filmer som jag och Anna gjorde ihop med Merrell. Du har väl inte missat dem? Den tredje och sista är min personliga favorit. All Out Charge tycker jag är en sko som även passar bra för en nybörjare då den ger bra dämpning och stöd.

IMG_4107

 

Och så måste jag givetvis visa en barnsko också. Här en lätt variant till sommaren, väger ingenting och dränerar/andas utmärkt. Vi har använt Merrell för barnen en hel del (bara ”stora” killen Alvar än så länge iofs) och skorna håller väldigt bra och tål mycket stryk.

IMG_4108

Author

Write A Comment