Med handen på hjärtat, hur mycket vardagsmotion får du in i dina vardagar? Själv bor jag t.ex så att jag inte kan gå till jobbet (över 3 mil), men kan å andra sidan jobba mycket hemifrån och sitta i träningskläder och sticka ut på en lunchpromenad. Just att bryta stillasittandet under dagen är väldigt viktigt och det gäller att bestämma sig om det inte kommer naturligt i form av transporter. Numera vistas jag en hel del i stallet och då hämtar vi hästarna några hundra meter bort, borstar dom, mockar och bär hö och såklart rider. En hobby som ger väldigt mycket just vardagsmotion även om en skogsrunda på hästryggen kanske i sig inte motsvarar ett svettigt träningspass. Då får jag bygga styrka i gymet i stället och kondition i löpspåret. Kombinationen passar mig även om jag inte får till så många gympass i månaden, 4-6 på sin höjd. Och så får jag också min beskärda del som trädgårdsägare (dock väldigt oregelbundet) och ikväll ska vi bära tunga plåtar som varit pooltak under vintern då poolöppningen närmar sig (jippi!).

Igår på jobbet pratade vi om några kollegor som vägrar att boka in möten där de brukar ha sin yoga. Det är beundransvärt eftersom vi måste ta hand om oss själva för att orka leverera på jobbet. På tisdagar tränar numera även vårt team och vi har börjat boka in detta i kalendern så ingen annan kan peta in ett möte där. Känns nästan rebelliskt, men det är egentligen bara nödvändigt. Utan en fungerande kropp inget fungerande (arbets-)liv! Det går på automatik att jobbet alltid prioriteras högst när något dyker upp, men hälsan går inte att ersätta om du inte tar hand om den. Ville bara ge dig en snäll påminnelse. Och mig själv också.

Bilden högst upp är från en lunchpromenad en tidigare sommar. I helgen var det redan t-shirtväder i Stockholms skärgård!

Idag promenerade jag till vår båt på lunchen och fick mig sedan en snabb lunch i form av Keldas nyhetssoppor som är som kalla smoothies med grönsaker i [pressprov]. Med några grova ostmackor till blev 2 soppor en lagom lättare lunch för mig. Toppen när man vill prioritera annat än matlagning och framför allt ett bra mellis i farten.

Author

Write A Comment