Sommar i skärgården är svårslaget och därför är vi lite extralyckliga denna period även om det innebär en massa jobb. Vi bor på en väg utan gatubelysning och vet verkligen hur riktig mörker känns och hur mycket det försvårar saker på kvällarna, som t.ex aktiviteter med barnen, löpning/ridning i skogen osv. TACK våren för att du äntligen är här med besked! Vi älskar de ljusa kvällarna.

Denna vecka har vi ägnat åt vårfix och det innebär att göra iordning segelbåten, poolen, trädgården och att tvätta undan familjens vinterkläder (puh!) och inventera vårgarderoben och beställa åt barnen dem plagg som blivit för små. Det har varit ett rejält projekt att tvätta alla vinterkläderna, men nu är jag nästan klar iallafall. I-landsproblem visserligen, jag vet. Tur att vi fått lite sol och kunnat torka kläder ute.

Barnens skalkläder är nu beställda (lillebror ärver mest, som tur är) och jag räknar även in mannen bland barnen när det gäller klädinköp… Händer nämligen inte så mycket om inte jag tar tag i det. Vi fick en rabattkod från Addnature och jag var snäll och gav den till mannen för att beställa nya vardagsshorts. (Har du/är du en lång och smal man som gillar outdoorkläder så är Lundhags Makke pants och Makke shorts ett hett tips. Vi har köpt fler par nu). Han går runt i shorts redan nu, medan jag väntar en månad till innan jag kör barbent.

Cyklarna är framtagna igen (lillebror fick en ny begagnad) och nu är det mountainbike och cykling i skogen som gäller. Igår cyklade båda barnen en mil och jag fick mig värdefull motion gåendes, joggandes, spurtandes och puttandes. Visserligen med både lång saftpaus och glasspaus, men ändå riktigt skönt att vara ute länge och röra på sig! Och som sagt, svårslaget här i skärgården. Så fruktansvärt vackert nu att man aldrig vill gå in även om det fortfarande blåser kalla vindar och tillochmed haglade häromdagen.

Author

Write A Comment