Ett nytt år har börjat och vi PT’s kan kavla upp ärmarna om vi vill. För januari är hektiskt! Dock jobbar jag inte så mycket med min firma nu, så jag håller det på en lagom nivå. Och alldeles lagom nivå har det varit över jul och nyår också. Just julen har vi kommit fram till är bäst när man får ha lugn och ro, inga tider att passa, absolut inte flänga runt, göra det som faller oss in. Hösten blir alltid så intensiv till slut och det enda vi längtar efter är återhämtning. Många sömntimmar och ett lugnare tempo.

Just återhämtning är så otroligt viktigt för att vi ska hålla. Jag vill därför också ge det som mitt nyårstips som PT till dig som läser, istället för att hitta på en utmaning eller deklarera träningsmål av olika slag. Glöm aldrig att du orkar mycket, oftast mycket mer än du tror, men du behöver återhämtning för att inte krascha. Tumma inte på sömnen och ha en oplanerad stund varje dag. Gör något som ger dig energi- eller gör ingenting om just det ger dig energi!

Jag välkomnar 2019 med öppna armar för min egen del. Jag står inför en intensiv jobbperiod pga vissa förändringar och jag tycker det är bara roligt. Jag utmanar mig själv med att bli mer strukturerad för att hålla ihop allting. Jag behöver jobba lite smartare och effektivare, men jag kommer inte att låta det inte resultera i fler timmar än vanligt. För de timmarna behövs för barnen (att vara hockeyförälder till 2 är ett heltidsjobb, I tell you! Men tur att vi är 2 vi med.) och Familjen AB, men också lika mycket för mina timmar i stallet och på hästryggen, i löparspåret och skogen. Jag förtjänar några lunchpass i dagsljus och jag förtjänar en långpromenad med en podd i öronen. Min kropp förtjänar bra mat, mycket växtbaserat, mindre annat, men samtidigt förtjänar mina smaklökar söta upplevelser utan förbud.

Allt detta ser jag fram emot väldigt mycket, hela paketet!

Nyårsaftonens söta upplevelse var denna underbart goda daimcheesecake.

Author

Write A Comment