Innan Alvar föddes köpte vi en Babybjörn Active-bärsele med ryggplatta. Den fungerade bra tills han började väga lite mer. Man fick olidligt ont i axlarna efter en stund, trots ryggplattan. Vi struntade i att använda bärsele efter att Alvar fyllt 7-8 månader. Nästa bärsele skulle bli en ergonomisk Pognae-bärsele som jag använde för att ha Alvar på ryggen. Både jag och Alvar gillade bärselen och den funkade även om jag var gravid runt v 28 (bältet lägger sig på höfterna dvs under magen). När jag sedan skulle använda samma bärsele för bebis Ivar visade det sig att den var totalt omöjlig att knäppa när man har bebisen på magen och man ska knäppa det översta spännet över bröstryggen. Det går inte när man är själv. Ett par gånger använde jag den, men sedan blev jag faktiskt mer irriterad än nöjd och det var dags att hitta en annan lösning. I Pognaen gick det dessutom endast att ha bebisen mot sig, inte tittandes framåt.

Precis innan vår Kreta-resa för någon månad sedan fick vi en Stokke My Carrier. Det är en bärsele som fungerar från födseln och upp till ca 3 år och där man först har bebisen mot sig på magen, sedan utåt och efter att barnet är längre än 72 cm kan det bäras på ryggen. Denna bärsele har räddat oss! Ivar, den tidigare alltid-så-nöjda bebisen, vill numera inte sitta i vagnen speciellt långa stunder när han är vaken. Och väldigt sällan i en stående vagn iallafall (tänk lekpark när storebror leker = en daglig aktivitet för oss). Axelbanden är supemjuka och vikten fördelar sig även på ryggen där man har en speciell ryggskena som stöttar bra. Bärselen är lätt att ta på själv utan hjälp. Ivar trivs kanon i den och jag tror att han nog tror att han går själv när jag promenerar med honom på magen. Sedan jag var och hämtade ut bärselen har den använts varje dag. Det blir kris när den glöms hemma- sist fick mannen gå flera km med Ivar på axlarna och det är absolut inte den säkraste eller mest bekväma lösningen. Jag gillar också att bärselen har en ficka för iPhonen/plånboken. Enda minuset för mig är att jag inte kan dra åt midjebandet så mycket som jag skulle behöva (någon cm till). Den sitter bra, men skulle kunna sitta ännu bättre och stötta ännu mer. Jag är smal, men inte petite (1.73 lång). En 1.60 lång, smal tjej skulle nog uppleva denna bärsele som för stor. Jag har dock aldrig fått ont i axlarna av denna även om den glappar en aning. Det bästa är alltså såklart att man provar en bärsele innan man handlar en- och det gärna efter bebisen är ute 😉

 

Stokke2Stokke 1

Knallrött är snyggt! (Matchas dock kanske inte bäst med en rosa tröja.)

 

20130517-145751.jpg

Author

Write A Comment