Min väg har korsats av väldigt många inspirerande böcker de senaste månaderna. När vi var i Thailand i december läste jag Yoga Girls bok och blev helt tagen. Den var f-a-n-t-a-s-t-i-s-k.

De senaste veckorna har jag njutit av 3 otroligt välgjorda hälsoböcker som dessutom är skrivna av tjejer som jag har äran att känna (förutom Jessica A).

IMG_2179Det som utmärker alla tre böckerna är att de har väldigt fina bilder och är färgglada. En fröjd för ögat helt enkelt. Alla fungerar dessutom fint som uppslagsbok- att plockas fram en stund när man har lite tid över.

 

IMG_2180

Först ut är Lovisa Sandtröms och Jessica Almenäs Stora Löparboken för kvinnor som kom ut för någon månad sedan. Den är grundläggande och passar allra bäst för en nybörjare, men även en erfaren löpare blir definitivt peppad och hittar nya tips och råd. Bilderna och stämningen de förmedlar fungerar i sig som en stor motivationsboost. Det finns färdiga löparprogram i boken vilket gör den ännu mer praktiskt applicerbar.

 

IMG_2181

Sofia Sjöströms PT-Fias Tio i Topp förmedlar om möjligt ännu mer känsla. Många härliga naturbilder och drömska solnedgångstagningar som får dig att drömma om svensk sommar. Sofia skriver om alla dimensioner av hälsa och gör det i listform. Hon berör även ohälsa (i hennes fall utmattningsdepression) och hur hon gjort för att ta sig ur det. Just denna aspekt ger boken en personlig stämpel och samtidigt som den inspirerar massor så berör den. Boken innehåller bl.a. recept och bilder på övningar- alltså är den också väldigt praktiskt applicerbar. En godisbit i bokhyllan helt klart! Och just det- förvänta dig inte ännu en bantningsbok. Denna bok är så långt ifrån förbud och pekpinnar som man kan komma. Äntligen!

 

IMG_2182

Terese Alvén släppte 2014 boken Träna Tillsammans med Familjen. En bok som jag verkligen tycker behövdes! Du kan börja med att testa hur aktiv din familj egentligen är och sedan fortsätter du med att få en massa kloka råd och bra tips under resans gång. Jag tycker att alla föräldrar borde läsa denna bok redan när barnen är små och därför är detta mitt bästa tips som nybliven-förälder-present!

Terese kommer att föreläsa om ämnet på Frisk och Stark Familj och alla familjer som deltar kommer att få hennes bok som present av oss. Läs presentationen av Terese här.

Author

Write A Comment