Jag har bloggat i 10 år och 4 månader. Många träningstights har passerat mig och denna blogg, så numera måste det ganska mycket till för att jag ska skriva ett inlägg om ett par tights. Kompressionsfunktioner av olika slag brukar fortfarande vara intressant att testa eller tights med mycket färgglada mönster och nu fick jag förfrågan att testa masserande tights, så det kunde jag bara inte tacka nej till. Jag var för nyfiken för att inte testa helt enkelt.

De tightsen jag har testat nu och som sägs ge en masserande effekt är Anita massage tights. Anita är ett varumärke jag är bekant med sedan tidigare då jag bl.a. tokgillar deras trosor för ridning. Sitter otroligt bekvämt, andas bra. Har också en sport-BH av Anita i garderoben och den ger bra support utan att vara tjock i materialet. Jag använder tvättmedel för sportkläder då och då (annars vanligt miljömärkt flytande tvättmedel) + häller i lite ättika i tvättmaskinen ibland och Anitas underkläder ser som nya ut trots flitigt användande. Mycket bra kvalitet således.

Tightsen jag testat är i en härligt knallig lila färg och de har en rå kant nedtill vilket är goda nyheter för korta personer (jag tillhör dock ej själv den kategorin) eftersom du kan själv klippa dem till önskad längd!

Insidan har små ”pluppar” vilket gör att tightsen kliar en kort stund i början (stimulerar cirkulationen), men sedan vänjer man sig fort. Jag har testat tightsen under följande aktiviteter: sovit en hel natt i dem, hängt i dem hemma en hel dag, gått promenad, sprungit samt tränat styrkekträning inklusive hopp i dem. Om ni undrar varför jag sovit i träningstights, så är det för att kompressionstights rekommenderas att användas på det sättet efter ett träningspass för bättre återhämtning. Jag hade dock då först tränat i andra tights, duschat och sedan satt på dessa 😉

Enligt tillverkaren bidrar tightsen till hög prestation pga tygets unika struktur som ger en masserande effekt. Du får en ökad uthållighet och energi tack vare ökad cirkulation. Säker support ger en reducerad risk för skador p.g.a kompression under krävande sporter. Musklerna blir inte lika fort trötta och behöver mindre tid för återhämtning.

Som alltid när du ska köpa funktionella träningskläder så ska du ta allt med en nypa salt och mer som en indikation. Jag menar: ett par tights kan aldrig ge dig en bra uthållighet om du inte tränat din uthållighet, men med rätt plagg kan du ändå optimera dina resultat och en ökad cirkulation är alltid fördelaktigt. Att kompressionsplagg ger snabbare återhämtning är känt sedan länge, så du kan helt klart återhämta dig effektivare genom att bära sådana plagg, men du kan aldrig ersätta vilan med ett par tights. Hjälp på traven kan man få helt enkelt, men grovjobbet får du göra själv.

Så här tycker jag:

Supporten på tightsen är nivå ”mellan” jämfört med hard core compressionstights. Jag tycker personligen att denna nivå är behagligast och därför hänger jag gärna i dessa tights hela dagarna. De ger support, men trycker inte för hårt. Ska du t.ex springa banintervaller så kanske du bör välja maximal support, annars föredrar jag denna nivå.

Jag kan som sagt känna hur de stimulerar cirkulationen iochmed att det sticker lite i början. Huden blir prickig av strukturen på tygen. Det tar jag som positivt då jag faktiskt även kan se kompressionen. Materialet är mjukt och behagligt på insidan och glansigt och glatt på utsidan.

När man springer, hoppar och styrketränar så hålls tightsen på plats. Detta är det viktigaste hos ett par tights. Måste jag dra upp mina byxor jämt när jag tränar så åker de inte på igen. Dessa sitter där de ska. Och ger support!

Utseendet är helt fantastiskt. Våga bära färg i gymet, säger jag! Och fiffigt att man själv kan reglera längden (åt det kortare hållet då).

Author

Write A Comment