Jag måste börja detta inlägg med lite memory lane, känner jag. Året var kanske 2008 (så sent ändå) och jag kalibrerade någon slags distansräknarklump i min sko kopplat till min pulsklocka som också krävde ett band runt bröstet. Klumpen var alltså inte gps (nej, det var en ännu större klump runt armen som blev poppis året efter, typ) utan på något sätt räknade den steglängd för att kunna mäta distans. Kalibreringen var krånglig. Tyngden på skon var kännbar och manicken kunde studsa. Pulsbandet började stinka och batteriet till pulsmätarpucken på den tog slut sen. Krångligt var bara förnamnet.

I torsdags fick jag träna med Samsungs nya avancerade aktivitetsband Gear Fit2 Pro som också fungerar som klocka, pulsmätare och gps. Den är faktiskt vattentät också, så man kan simma med den.

Vi körde kampsportsfys på Fightbox på Södermalm och lärde oss klockan under passet.

Det blev riktigt svettig träning med bl.a burpees. Jag teamade ihop med superlöperskan och PT-kollegan Elmina (som vi också anlitat för Frisk och Stark Familj) som går krabbgång i mittenbilden. Saknade förkylda Sofia vars +1 jag egentligen var på eventet!

Kläderna hade Samsungs partner Under Armour sponsrat med.

Vi fick sedan låna hem klockan och testa den ytterligare i några månader och så här 2 dygn senare har jag fortfarande inte behövt ladda den (har min Apple watch att jämföra med, batteriet räcker med nöd och näppe en dag). Jag kan inte låta bli att jämföra denna klocka med just Apple Watch som jag har använt i ett par år nu. Priset är typ hälften på Gear Fit2 Pron och denna klocka har faktiskt redan nu bevisat sig vara överlägsen min Apple watch på flera sätt: den är vattentät, du behöver inte göra något för att starta den när du tex springer eller promenerar. Den känner av aktiviteten och meddelar sedan tid, distans, kalorier mm. Fantastiskt enkelt. Älskar okrångligt!

Det var enkelt att koppla ihop klockan med mobilen (funkar med iPhone med) och nu kommer mina sms och andra notiser till klockan också. Jag har koll på min vilopuls, mina steg för dagen och allra bäst: på min sömn! Den visar hur många timmar jag sovit totalt och hur mycket av sömnen som var oroligt, lätt eller djupt.

Det är roligt att leva i en tid när tekniken tar gigantiska hopp framåt. Hejdå krångliga mätapparater runt kroppen, ni kommer inte tillbaka!

Author

2 Comments

    • Milla Reply

      Jag har ju båda och det finns inget Apple Watch gör som inte denna klocka gör och priset skiljer ju massor. Utseendet är en smaksak sedan och jag tycker att denna har ett sportigare utseende medan Apple Watch funkar snäppet bättre till kontorskläder. Båda funkar med iPhone.

Write A Comment