Jag fick ett sådant fint mail som tack från Anna, en av er läsare, för att jag löpande (mer eller mindre regelbundet, ibland tyvärr mindre) lagt upp barnvänliga vegorecept. Tack! Å andra sidan hamnade jag igår i en diskussion med den äldre generationen (2 snäpp ovanför min egen generation) om hur det var dåligt att jag inte vill äta kött och hur en människa inte kan påverka klimatet med det valet. Jag orkade inte argumentera för mycket utan sa sansat att man visst kan det och att vi faktiskt är miljoner här i världen som är just de här ”ensamma individer” som fattar beslut som ska påverka världen (och hälsan) positivt. Tillsammans driver vi en förändring. Och så har jag barn som jag vill ta ansvar för. De äter kött, men jag vill även servera vegetariska rätter så ofta som möjligt.

Tomatsoppa med pasta är en rätt som barnen i skolan verkar älska. Jag testade laga det förra veckan och använde detta recept från Icakuriren som bas. Adderade lite röda linser för mer näring och protein samt kryddade ordentligt med färsk vitlök och svartpeppar. Det blev fantastiskt gott. Till soppan åt vi mina havrebröd. Obs! Jag har numera lagt till 2 ägg i receptet, vilket gör konsistensen fastare och kanterna nästan krispiga. Här har du din nästa vegetariska måltid som tar en dryg halvtimme att tillaga, inklusive brödet. Själv kommer jag att laga samma rätt denna vecka igen!

Author

Write A Comment