Veckan har kantats av förkylning och i torsdags visste jag fortfarande inte om jag kunde springa Tjejmilen 10 km som Plan-ambassadör. Men i fredags kände jag mig bara snorig, men annars frisk och ett lopp blev det igår lördag. Och vilket lopp då. Så mycket glädje!

Plan international är en välgörenhetsorganisation som kämpar för en rättvis värld som stärker barns rättigheter och flickors lika villkor. I år sprang vi #förhenne och hennes rätt till utbildning. I dag finns det över 62 miljoner flickor i världen som inte går i skolan. Det måste vi ändra på och det gör vi tillsammans.

Vi vet att utbildning av flickor är effektivt sätt att bekämpa fattigdom, det ger också flickorna makten att ta kontroll över sina egna liv. För varje extra år en flicka stannar i skolan ökar hennes framtida inkomster, samtidigt är det mer sannolikt att hennes egna barn får gå i skolan. Flickors framtid är allas framtid!

Här är hela ambassadörsgänget:

Jag sprang ihop med Anna och Malin (det är vi 3 på bilden allra högst upp i inlägget) och vi hade bestämt oss att prata och skratta oss igenom loppet, utan prestation. Det blev så fruktansvärt lyckat! Att bara njuta längs banan, high fivea med publiken och klappa händerna till musiken. Vilken glädje! Tjejmilen är verkligen ett välordnat, kul lopp! Jag ler fortfarande dagen efter.

Denna bild knäppte Anna på mig och Malin. Vi hade verkligen lika roligt som det ser ut på bilden.

Author

Write A Comment