Min enda må-bra-lyx är just nu att gå till hudterapeuten ca var 6:e vecka. Förutom den fantastiska behandling jag får då (Pure Cell Treatment från Maria Åkerberg, en behandling med levande celler från växtriket som hjälper huden att bygga upp sig själv) så brukar jag få så många bra tips. Här tänkte jag dela med mig av två av dem om du som jag behöver återfukta huden rejält. Solen är ju inte så snäll mot huden och det gäller att ta hand om den lite extra just när man vistats i solen. 

Tips nr 1. Använd alltid solhatt. (Du får semesterkänslan på köpet)

Tips nr 2. Använd ansiktsvatten innan du applicerar serum eller olja i ansiktet. Ansiktsvattnet fungerar även som en bärare för att transportera näringen djupare in i cellerna. (Själv använder jag mest oljor, här två riktigt närande och ekologiska, från Maria Åkerberg (MÅ) och Estelle & Thilde. Neroli Freshener från MÅ är en skön spray att användas även under dagen och miscellärt vatten från Lumene är min andra favorit som effektivt tar bort sminkrester)

Tips nr 3. Blanda in aloe vera i din fuktkräm. Fungerar som en extra-fuktboost.


Tips nr 4. Tillför olja invärtes, tex kallpressad olivolja är bra för huden.
Det jag uppskattar hos min hudterapeut är att hon ofta lär mig att använda mina befintliga produkter bättre istället för att sälja en massa nya (och jag köper ju sen ändå påfyllning av gamla favoriter hos henne).

Author

Write A Comment