>

Jag börjar med att be om ursäkt för att jag inte tagit mig tid tidigare och svarat på de frågor jag fått i början av december! Nu sammanställer jag alla frågor och svar i detta inlägg.
Nina:
Ska du springa Stockholm Marathon 2011?
Nej, det blir nog inte så. Jag har haft fokuset annanstans och nu är platserna slutsålda. Jag vet inte hur snabbt efter förlossningen jag kan komma tillbaks till löpningen såpass att jag kan springa riktigt långt. Nu, 6 veckor efter förlossningen, ska jag börja jogga lite korta stunder under mina promenader och det är än så länge väldigt långt kvar til 42 km…
Ett halvmarathon ska jag nog med största sannolikhet springa under våren 2011. Och sedan ska jag ha en massa andra roliga träningsmål har jag tänkt 🙂
 
Hanna:
Kan du berätta lite mer om vad power plate traning är för nåt egentligen? Tack! =)
Jag har skrivit mycket om PP på bloggen. Kolla in inläggen och läs om mina erfarenheter under denna etikett.
Mest fakta hittar du i detta inlägg.
Karin- gravid med nr.2
Vilka är dina bästa gravidträningstips?
Ska jag bara ge ett tips är att lyssna på kroppen och göra det som känns bra. Yoga, styrketräning, simning och promenader fungerar bra för de flesta långt in i graviditeten. Och genom att använda gåstavar aktiverar du även ryggen och överkroppen på dina promenader. Jag blev själv helt kär i stavgång under graviditeten och lyckades att få till tuffa pass när jag gick mycket i kuperad terräng. Dessutom är rotationen man får på köpet väldigt bra för ryggen och själv fick jag aldrig ont i ryggen under min graviditet.
Jag har skrivit mycket om gravidträning på Röhnisch-bloggen. Inläggen finns här.
I denna blogg har jag också en etikett ”gravidträning”!
På sommaren tränade jag mycket utomhus och stannade på mina stavpromenader för att göra lite styrka. Parkbänkar är perfekt för bl.a. armhävningar och dips!
Stavar fungerar fint i olika styrkeövningar också!
Jag och min gravidmage trivdes kanonbra på gymet i slutet av graviditeten.
B:
Det var länge sedan du körde en tävling på din blogg. Har du lagt ner det helt med tävlingar?
Under det här året har mitt fokus varit på min graviditet (var illamående + trött under några månader) samt mitt jobb som inneburit mycket stress och resor. Och nu min son såklart. Det har inte funnits ork för olika samarbeten med företag mm. Men jag planerar faktiskt att ha några tävlingar i januari och lotta ut lite träningskläder! Håll utkik!
Hanna (osäker på om det är samma Hanna som ovan, båda är läsare utan blogg 🙂
Vad har du gjort för magövningar för att få bort resterna av gravidmagen? Visa gärna bilder på övningar!
Jag har inte fått träna magen än! Man måste vänta tills glappet mellan de raka magmusklerna är mindre än 2 fingerbreddar (se detta inlägg) Mina magmuskler är inte speciellt starka just nu (men snart så!), men livmodern drar ihop sig snabbare när man ammar och det är det som har hänt mig.
Helén:
Man får passa på när du har lite frågestund; vilka styrkeövningar tycker du man skall satsa på när man tränar inför Sthlm maraton 2011?
Som löpare har man mycket nytta av en stark bålmuskulatur så träna bålen regelbundet! När jag tränar inför en mara så brukar jag köra ett benpass i veckan. Då kör jag bl.a. utfall, knäböj och frivändningar. Även kettlebellsving är en bra löparövning! För balansens skull tycker jag att det är viktigt att även styrketräna övriga kroppen lite grann och yoga är en kanon träningsform att kombinera med löpningen.
Stort lycka till på maran!!
/Milla

Author

4 Comments

  1. >Tack! Nu har jag plöjt igenom dina gravid träningstips på Röhnisch-bloggen! Ska genast införskaffa ett par promenadstavar :)Mvh Karin

  2. >Tack! Nu har jag plöjt igenom dina gravid träningstips på Röhnisch-bloggen! Ska genast införskaffa ett par promenadstavar :)Mvh Karin

  3. Hanna #1 :) Reply

    >Vi är 2 olika Hannor 🙂 Jag ställde den första frågan. Tack för svaret!

  4. Hanna #1 :) Reply

    >Vi är 2 olika Hannor 🙂 Jag ställde den första frågan. Tack för svaret!

Write A Comment