Sista veckan i 6-veckorsutmaningen har börjat. Även om jag var förkyld hela vecka 5 så känner jag att jag redan nu har lyckats bra med det jag ville nå. Jag har visserligen inte kört maxtest på armhävningar, plankan, dips mm och kollat huruvida det gått framåt (något MÅSTE ju ha hänt där!), men när det gäller löpningen så har jag ju sett resultat hela tiden under resans gång. Så otroligt roligt! Jag behöver tydligen ha bestämt mig ordentligt för att kunna pressa mig så hårt. Detta är alltså definitivt inte den sista utmaning jag kör!

 
Jag har kommit ifrån mammamesträningen (Vilken iochförsig var väldigt bra den också under delar av mammaledigheten! Att helt enkelt röra på sig och göra det utan prestationskrav.) och har ett helt annat fokus nu. Det känns så himla kul- jag älskar ju att träna hårt, har alltid gjort det! På köpet har jag fått tillbaka mina magrutor (märkte jag imorse på gymet!) och jag tror minsann att armarna också ser lite tightare ut nu. Jag trivs väldigt bra i min starka och ganska explosiva kropp! Den som dessutom för ett år sedan födde fram min största kärlek i livet. Jag känner tydligare nu att jag och min kropp är ett team som stöttar varandra och om jag ger den tillräckligt motion, bra kost och vila så ger den tillbaka bra prestationer, en pigg och glad knopp och dessutom sitter kläderna bra.

 
Något jag däremot vet att jag inte riktigt har fått än är en smidigare kropp. Men jag har fått tillbaka yogan i min vardag, även om det bara har varit en gång i veckan. Jag ser denna punkt ändå som en lyckad en och vill trots allt fokusera på det positiva.

 
Socker var ju svåraste utmaningen- att hålla sig ifrån det- och när väl de 2 första veckorna var passerade så har tiden gått fort och jag har klarat mig fint utan socker. Vecka 5 smakade jag på Milical, en proteinbarnyhet främst avsedd för kvinnor, i två olika smaker och bröt på så sätt sockeruppehållet liiite. Men bara lite. En sådan bar innehåller lika mycket socker som 2 st Gott & Blandat godisbitar (det är alltså ändå väldigt nyttiga bars om man jämför med t.ex Swebar som är rena godiset i jämförelse!). Det kan jag faktiskt leva med och jag känner inte att sockersuget ökat pga denna ”utsvävning”. Efter utmaningen ska jag fortsätta hålla mig ifrån ett dagligt sockerknaprande, men när det bjuds på hembakat eller om vi vill gå ut och fika med familjen på helgerna så vill jag kunna unna mig en bit gott- det är helt enkelt så värt det. Och nästa vecka befinner vi oss faktiskt på Manhattan och inte en chans att jag skulle åka hem därifrån utan att ha mumsat på några bitar världens godaste cheese cake!

 
Nu ska jag köra hårt sista veckan. Eller lagom hårt- vågar ju inte börja maxa med löpningen så länge jag har rethosta kvar. Jag älskar träning. Jag älskar att utmana mig själv.

Author

10 Comments

 1. Grymt kämpat. Och förkylningar är inget man kan skydda sig mot helt, alla blir vi sjuka ibland och det är bara att finna sig i det och köra hårt sen igen.
  En fundering… varför är dessa bars bra för just kvinnor???

  • Miss Agda Reply

   Tack!
   Och ja, jag undrade faktiskt samma sak. Men det är klart män kan äta dessa bars, det är mest bara att många proteinbars på marknaden är gigantiska och kvinnor har som regel mindre energibehov. Det har tydligen funnits efterfrågan för bars med mindre energiinnehåll.

 2. Grymt kämpat. Och förkylningar är inget man kan skydda sig mot helt, alla blir vi sjuka ibland och det är bara att finna sig i det och köra hårt sen igen.
  En fundering… varför är dessa bars bra för just kvinnor???

  • Miss Agda Reply

   Tack!
   Och ja, jag undrade faktiskt samma sak. Men det är klart män kan äta dessa bars, det är mest bara att många proteinbars på marknaden är gigantiska och kvinnor har som regel mindre energibehov. Det har tydligen funnits efterfrågan för bars med mindre energiinnehåll.

 3. Woh, SÅ härligt att läsa om hur BRA du mår med din utmaning. Att det har gett de resultat du ville. Bara att gratulera, heja heja! 😀

 4. Woh, SÅ härligt att läsa om hur BRA du mår med din utmaning. Att det har gett de resultat du ville. Bara att gratulera, heja heja! 😀

 5. Tänk att ens attityd/personlighet kan smitta av sig! Grattis till dig med din utmaning som har inspirerat och fortsätter inspirera alla!!

  Nu har jag (nästan) hälften gjort av min graviditet. Jag längtar till BF som är månadsskiftet mars-april för då sätter jag igång med min utmaning just inspirerad av dig, Lofsan och Olga Rönnberg! Jo, jag längtar till bebisen också! 🙂 Men den här löpar-abstinensen… Har svårt att tygla mig när jag är ute på PW!

  • Miss Agda Reply

   Tack för dina fina ord!!
   Och den där löparabstinensen ja… jag vet precis! Men tänk att du har resten av livet på dig sedan att springa. Att få en bebis är så underbart att det är lätt värt en liten löparpaus!

 6. Tänk att ens attityd/personlighet kan smitta av sig! Grattis till dig med din utmaning som har inspirerat och fortsätter inspirera alla!!

  Nu har jag (nästan) hälften gjort av min graviditet. Jag längtar till BF som är månadsskiftet mars-april för då sätter jag igång med min utmaning just inspirerad av dig, Lofsan och Olga Rönnberg! Jo, jag längtar till bebisen också! 🙂 Men den här löpar-abstinensen… Har svårt att tygla mig när jag är ute på PW!

  • Miss Agda Reply

   Tack för dina fina ord!!
   Och den där löparabstinensen ja… jag vet precis! Men tänk att du har resten av livet på dig sedan att springa. Att få en bebis är så underbart att det är lätt värt en liten löparpaus!

Write A Comment