Som bloggare får man pressmail dagligen och ibland känns det roligt att dela med mig av det som jag själv tycker om, har fastnat för och gärna själv använder eller blir nyfiken på. Jag vill förtydliga att jag inte får betalt för att skriva detta, heller inte får jag någon kickback om ni klickar på länkarna och väljer att köpa något.

Många av er vet att vi är stora anhängare av Isbjörn of Sweden och har använt deras kläder i åratal nu (och kommer att fortsätta göra det). Jag har under åren också samarbetat med Isbjörn på många olika sätt, tex har de varit med som sponsorer på Frisk och Stark Familj och jag och Anna har också lett familjeträning åt dem. Deras kläder möjliggör att mina barn kan känna sig fria att t.ex. rulla i lera eller snö utan att varken bli blöta eller kalla. Samma plagg håller för båda barnen och kan oftast ärvas även efter det. Senaste vinteroverallen kunde storbror ha i 3 vintrar tack vare kvalitén + växtmån i ärmar och ben. Isbjörns kläder är dessutom fria från fluorkarboner.

En höstnyhet från Isbjörn är något jag hade önskat fanns när mina barn var mindre: en skaloverall! Jag har önskat detta plagg länge nu och attans att mina barn nu passerat storlek 98 som är största storleken i plagget. En vind- och vattentät overall med avtagbar huva, smidig vattentät dragkedja och tejpade sömmar kommer att bli en storsäljare gissar jag!

 

En mycket användbar jacka, nämligen Isbjörns fodrade lättviktsjacka FROST, kommer nu också i ny design. Vi har haft FROST-jackor i flera storlekar och de används året runt vid både segling, skidåkning, skogsventyrer och i skolan och när vi åker bil på vintern. En riktig keeper och jag gillar den svarta mest (den finns även i lila, isblått och oranget).

 

En annan nyhet jag nyligen läst om är att Pierre Robert’s underklädeskollektion till barn nu kommer i GOTS-certifierad ekologisk bomull. Vi använder nästan bara Pierre Roberts kalsonger då de både har riktigt bra kvalitet, är prisvärda (rentav billiga när det ofta är – 25% på t.ex. Coop) och går att köpa i mataffären. En riktigt bra nyhet!

Och nej, inte bara nyheter för barn utan även för den aktiva mamman! När jag ska springa intervaller eller ett längre pass så har jag oftast på mig ett par tights från 2XU då de har så grym passform och ger det stöd jag vill ha när jag tränar hårt eller länge. En av höstens nyheter från 2XU är den helt nya dammodellen Hi-Rise Compression tights. En uppföljare till deras populära Mid-rise compression tights som nu kommer med hög midja.

Hi-Rise Compression tights har en helt ny midja med en 12 cm bred linning. Dessutom har modellen en integrerad ficka på insidan av linningen, för att du lättare ska kunna ta med ex. mobil eller nycklarna när du tränar. Den nya höga midjan ger bra stöd och perfekt passform, allt för att du ska få mer komfort och rörelsefrihet när du tränar. Tummen upp!

Author

3 Comments

  1. Jag har läst mycket om vad du skrivit om Isbjörns kläder och känner att det verkar vara ett bra märke! Har du någon erfarenhet av deras kläder till bäbisar? Jag har en fyramånaders här hemma som skulle behöva något tunnare men ändå lite varmare på kroppen nu i höst, gärna ”overall-aktigt” om än inte för utomhusaktiviteter då han inte är så värst rörlig (än!). Har spanat runt lite på deras hemsida men det skulle vara roligt att höra om du har någon erfarenhet också!

    • Hej! Grattis till bebisen 🙂
      Jag har använt Isbjörn från födseln för lillebror och när han föddes i oktober (2012) så fick han en fleeceoverall som var alldeles lagom i åkpåse. På vintern var vi ute mycket och ofta fick jag plocka upp honom när han var vaken. Då hade han en Frost-overall. Den håller emot vind lite bättre och är varm och gosig. Tänk på att köpa en lite stor overall då de mest sover i den eller ändå inte går själva ännu. Då kan du ha den även i vår! Bebisoverallerna slits inget, så kolla även secondhand är mitt tips (Tradera tex). Det som är så bra med Isbjörn är just att de har ett bra andrahandsvärde då de håller så bra. Hoppas du hittar något som du blir nöjd med!

  2. Tack snälla för tipsen! Jag budade precis hem en fleeceoverall i rätt storlek på Tradera 🙂 Men när jag berättade det för min man så påminde han mig om att vi faktiskt hade en likadan till vår äldsta son när han var bäbis men det var hela fyra år sen så jag skyller på allt möjligt att jag inte mindes, jag hade tydligen gett bort den till en kompis bäbis efteråt också, men det hade jag också förträngt… B)

Write A Comment