Bild från förra julen. Snö och några Thailandsfräknar i ansiket.

Som tränare märker jag tydligt hur det dalar av i december. Folk är upptagna med annat. I januari exploderar det igen och då ibland med desperation. Man har vilat från träningen och ätit lussebullar hela decembermånad och känner att alla träningsresultaten är borta. Så är det givetvis inte och vila är jättebra ibland, fast då kanske en vecka i sträck och inte 4.

Jag tänker så här: släpp kraven lite, men rör på dig ändå. Ta en rask promenad istället för ett löppass. Det är absolut okej!

Idag är det 12:e december. Det är 19 dagar kvar av 2015. En timme motion om dagen i 19 dagar lyder utmaningen som jag själv också tänker anta. Raska promenader räknas också. Så en dag kanske det blir 30 min morgonpromenad och 30 minuter yoga eller gym. Lyckas jag bara få ihop 40 minuter ena dagen så kör jag 20 min längre promenad dagen efter. 60 minuter /dag i snitt är riktlinjen, annars är det fritt. Det känns så mycket bättre att trycka i sig innehållet i den där Aladdin-asken efter en timmes joggrunda eller promenad än att bara strunta i allt och starta om med ångest i januari. Nej, ingen ångest, men en satsning på ditt eget välmående.

Jag börjar idag. Är du med? Denna utmaning passar alla, gammal som ung ,gravid som nyförlöst, nybörjare som fitnesstjej. Jag lovar att coacha dig på vägen.

Author

1 Comment

  1. Jag är äntligen så pigg så jag kan gå längre så min utmaning med start igår (då jag för flesta gången tog över 10000 steg sedan början av november) är stegen på 10000/dagen. Och mammamage varje dag. Lagom för mig i december men ändå något som kräver engagemang.
    Kram!

Write A Comment