Som jag lovade när jag sist skrev om skönhet och solkysst hy, så kommer här nu ett inlägg om somriga läppglans och läppstift. Tiden har inte varit rätt för ett ytligt inlägg samtidigt som jag faktiskt starkt tycker att livet ska levas till max inklusive ytliga saker om du blir glad av det. Gör det du gillar, använd rött läppstift till vardags osv. Det ytliga kan vara ett uttryck till energi och livsglädje eller ibland tillochmed en källa till det (ta på dig färgglada kläder så känner du dig direkt lite piggare osv). Och ja, ni har ju ofta sagt att ni tycker om att se sådant här på en blogg som mer fokuserar på träning, så jag vill så gärna leverera det. På grund av sjukdomar har träningen varit mindre representerad under våren, men till sommaren lovar jag lägga upp träningspass och tips igen. Och tack för att ni tittar in trots oregelbundenheten på sistone!

Under en tid har jag testat mig fram bland flera olika märken för att hitta rätt läppstift och läppglans. Läppglans är sånt jag har ett par i väskan av, en i hallen, en i badrummet, en i bilen osv. Så det är bara kul att jag nu hittat flera favoriter. Det kommer att gå åt.

Jag har testat olika prisklasser (jag fick ett önskemål om att även testa superbudget) och den billigaste läppglansen (Lidl) kostar under 20 kr! Och den har dessutom fått godkänt av mig. Den dyraste produkten kostade runt 300 kr (Skin Chemists som jag beställde på Campadre) och så har jag testat allt däremellan. Något för alla borde det således finnas med i detta inlägg.

 

 

Så, här kommer mitt uttalande. Obs! Det finns fler produkter jag provat men som jag inte alls tyckte om eller tonen var helt fel och de har jag inte tagit med. Dessa är alltså bara produkter som jag kan rekommendera.

 

Bland vardagliga läppglanser i nedan bild finns Lidls Ultra Shiny Lipgloss, Victorias Secrets Beauty Rush, Skin Chemists Rose Quartz Youth Defence Lip Plump och Lumenes Silky Lip Fluid. Lidl får helt klart godkänt trots det extremt låga priset (minns inte exakt men det var 15-20 kr). Sitter helt okej och smakar neutralt, ger fin neutral glans. Perfekt för en naturell look. Victorias Secrets läppglans (119kr) smakar godis men är väldigt kladdig. Fint resultat annars dock! Skin Chemists läppglans (349 kr) har en svällande effekt på läpparna och den i början pirrande känslan gillade jag inte (den går över), men produkten smakar gott och ger en fin neutral glans på läpparna som sitter kvar länge. Lumenes Lip Fluid (149 kr) var ganska tung så det blev lite målad känsla, men jag gillade konsistensen och denna produkt finns ju i flera toner. Så jag skulle köpa en genomskinlig om jag kunde välja om.

 

Produkter som jag använt sedan tidigare är Clarins läppglans Instant Light (195 kr) varav jag gillar både den rosa (01) och den lite mer brunaktiga (06, som bara ger något mörkare neutrala läppar). En skön svamp för applicering, icke-kladdig konsistens och behaglig smak + fin glans. Och så min gamla favorit, Maria Åkerbergs Crush, (199kr). Den är härligt knallig och sitter kvar länge.

 

Slutligen: 3 underbara färger från Yves Rocher varav läppennan dessutom smakar så gott. Denna läppglansstift (129 kr) ger lyster och lite färg och är inte lika stark på läpparna som den är här på bild. En härlig produkt, gillar sådana här pennor! Av Yves Rochers vårdande läppstift (149kr) gillade jag stark två knalliga toner, 15 (skiftar lite åt det orangea hållet) och 55. Sitter som berget, vilket ger tummen upp!

 

Ska jag välja ut två vinnande vardagsfavoriter, en läppglans och ett läppstift så blir det Clarins Instant Light nr 01 och Yves Rochers Rouge Vertige Brilliant Shine nr 15.

 

När det gäller färgen på läppstift så beror det såklart både på smak, din hudton/hårfärg, om du vill lyfta läppar vs ögon osv osv, men kanske kan detta inlägg hjälpa dig att välja och testa rätt sorts läppstift/läppglans i rätt prisklass. Och det är kul att bryta av den svettiga träningslooken mot lite glamour!

Author

7 Comments

  1. Ska spara detta som bokmärke inför nästa gång jag ska handla läppstift 😉😉 Tack!

  2. Lite lyx & yta kan en sliten träningsmamma behövs. Blev nyfiken på ”läppglanspennan” 🧐🧐😍

  3. Jag ska testa läppglanset rån Clarins! Tack för din variation bland inläggen! Ser fram emot träningstipsen som du skriver att du ska skriva mer om.

  4. Sitter och läser igenom hela sommarens texter 🙂 Detta inlägg var extra-uppskattat, tack!
    Skulle vara kul att läsa liknande om nagellack och då är jag speciellt nyfiken på kedjornas egna nagellack (Lindex, HM, Lidl, Kicks….).
    Tack för dina texter!

Write A Comment