Jag har dragits med en förkylning i nästan 2 veckor nu och det går liksom inte över. Jag har ingen feber och har kunnat jobba med mina båda jobb och så, men träningen har givetvis fått vänta. Första veckan tog jag inte ens promenader då jag bl.a. fick en öroninfektion och kände mig rätt så hängig. Den här veckan har jag kunnat gå i långsamt tempo och ta mig till skogen som jag liksom blivit så beroende av. Ingenting slår en lunchpromenad (eller -jogg!) i skogen med en intressant podcast i öronen. Det är en riktig energiboost och eftermiddagen blir alltid mer kreativ.
Vi fick massor av snö i Stockholm häromdagen och naturen är verkligen vacker nu. Säger jag även om jag gärna välkomnar våren väldigt snart också. Men snölandskap har en viss magi över sig, det måste jag säga.

Jag har fortfarande ont i ena örat och får lock hela tiden och då är det jobbigt att använda hörlurar. Därför är det perfekt att jag fått hem (pressprov för test) ett par hörlurar som fungerar med hjälp av benledningsteknik, så kallad bone conduction, och man slipper stoppa i något i örat. Denna teknik gör att man samtidigt som man lyssnar på musik eller podd kan hänga med i vad som händer runt omkring en. Bra både i trafik och i skogen (vi har mycket älgar här och då är det bra att ha koll på var de är så att man inte skrämmer dem.) AfterShokz Trekz Titanium heter modellen som  är svett- och regntålig, ett par väldigt lätta, sköna trådlösa stereohörlurar. Det finns många hörlurar med bra ljud på marknaden nu och konkurrensen är stenhård, bara bra kvalitet duger.


Efter att ha testat dessa både i trafiken, skogen, på gymet och när jag åker buss så kan jag säga att de är perfekta i trafiken och i skogen. Spelas det musik i gymet så funkar dessa mindre bra där eftersom du då blir störd av gymets musik. Ligger man ner med hörlurarna (vilket de inte riktigt är gjorda för då det är ett par lurar för ett aktivt liv) så kan det stela bandet göra att de små högtalarna trycks bort från närheten av örat och framåt på kinden. Du hör fortfarande bra, men det känns kanske inte optimalt. Så mycket bra lurar för aktivitet utomhus helt enkelt, ljudet är fenomenalt bra. Och så är de här som sagt perfekta när man har ont i örat eller inte vill stoppa något i hörselgången. Bra timing för test för min del med andra ord.

Author

Write A Comment