Jag är mitt i en underbar semester och reflekterade precis att enda gången jag haft lite finare kläder på mig är när jag var på en väns barns konfirmation. Jag mår bäst i naturen, i stallet, på havet, i stugmiljö eller när jag tränar och då är det funktionsenliga, oömma kläder som gäller. Du ser mig kanske oftast i träningskläder och ridkläder, men när jag skrotar runt i trädgården eller hänger i stallet utan att rida så är det sköna arbetskläder t.ex liknande som engelbert strauss har i sin kollektion. De har bl.a funktionella shorts med många fickor och regnbyxor i elastiskt material som funkar lika bra vid blåbärsplockning som på en hästpromenad. Just funktionalitet, genomtänkta materialval, tillräckligt många fickor samt givetvis en design som tilltalar mig är något som för mig avgör vid köp av ett plagg som inte är till kontoret utan till livet utanför, där livet pågår helt enkelt. Självklart går det att hitta budgetvarianter på denna typ av kläder på Jula och liknande, men jag värdesätter kvalitén och således livslängden på plaggen högt.

Bild från engelbert strauss

Barnen är för det mesta smutsiga och blöta just nu. De äter glass och håller på med båtar, ror och kör med elmotor, och mellan varven så badar de i havet och bastar. Det ligger lite halvt använda kläder i högar här och var och livet är kanske inte så strukturerat, men ack så mycket lycka jag ser i deras ögon varje dag. Sena kvällar och sovmorgnar, spännande äventyr ute på havet (i viken utanför stugan där vi har dem under uppsikt hela tiden), blåa fingrar av allt bärplockande… listan kan göras lång.

Denna sommar har bjudit på både regn och solsken, men tack vare bra regnkläder så har barnen kunnat hänga ute oavsett väder. Jag älskar sommaren så mycket, oavsett väder! Och apropå väder så sägs det att medelhavsvärmen är på väg till Sverige nu. Nästa vecka är för oss ett oskrivet blad och Västkusten lockar. Vi får se var vi hamnar till slut, men jag räknar med ännu ett gäng bad och mycket barnskratt.

Author

Write A Comment