Inlägget presenteras i samarbete med Fazer.

Jag är en sann mackperson som alltid, alltid gillat smörgåsar i alla dess former och ännu bättre blir det om man ibland får äta det till lunch! I helgen gjorde jag och barnen matiga lunchwraps på Fazers nya Tunna Rotfruktsbröd. När barnen får vara med och hjälpa till så brukar även deras aptit vara dubbelt så bra som vanligt. vanligt. Med Fazer Tunna Rotfruktsbröd hemma i köket svänger man enkelt ihop en god, matig och hälsosam måltid.

Vi hade fått ett recept som var framtaget av Pom & Flora och fyllde wrapsen med en massa grönsaker, rostbiff samt en härlig majonnäs där man pressat i citron blandat med riven parmesan. Receptet hittar du längre ner i inlägget!

 

Enligt Fazer så äter nästan var fjärde person numera en macka till lunch minst en dag i veckan och var fjärde äter det till middag lika ofta. Just därför lanserar Fazer nu det första osötade tunnbrödet – Fazer Tunna Rotfruktsbröd – med 1/3 grönt som man enkelt gör matiga wraps av, med lite hälsosammare innehåll i brödet. 33 % Grönt, 100 % Gott säger Fazer och jag och familjen kan bara instämma!

Vi packade en härlig picknickkorg med mackorna, kaffe och dricka till barnen och promenerade till vattnet där vi sedan lekte och åt lunch i lugn och ro. Ett lyckat koncept en ledig dag.

 

 

Fazer har en tävling igång på Facebook där ni har chans att vinna en årsförbrukning av Tunna Rotfruktsbröd! Kika in på deras Facebooksida ”Fazer Sverige” och skicka in ert bidrag till tävlingen!

 

Wraps till utflykten, recept
Dags för utflykt! Och vad passar väl bättre än riktigt smarriga wraps. Enkla att ta med, supergoda att äta! Fyll Fazers osötade nyhet Tunna Rotfruktsbröd med rostbiff, picklade morötter, parmesanmajonnäs och farrogryn. Precis så gott som det låter. Minst.

Ingredienser, Recept för 2 personer: 4 wraps

Fazer Tunna Rotfruktsbröd
240 g rostbiff
2 dl kokta farrogryn/matvete
1 tärnad avokado
1 tärnad tomat
2 dl majonnäs
1 dl riven parmesan

Zest från en halv citron

Picklade morötter:

1 stor morot
½ dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten

Lagerblad
Kummin

Topping:

Romansallad
Smörgåskrasse
Ruccola

Gör så här:
Blanda majonnäsen med riven parmesan och zest från en halv citron.
Skär moroten tunt på en mandolin (akta fingrarna!). Pickla morotsskivorna så här: Häll ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i några lagerblad och lite hel kummin. Koka tills sockret lösts upp. Slå sedan lagen över morötterna och låt svalna.
Lägg ut Fazer Tunna Rotfruktsbröd. Lägg på några salladsblad och fyll på med majonnäsröran och skivad rostbiff. Fyll på med morötter, tomat och avokado. Toppa med lite krasse och ruccola. Rulla ihop till en wrap. Klart!

Author

1 Comment

  1. VIlket bra recept, tack! 🙂 Vi har avverkat ett par förpackningar såna där bröd hemma, 4-åringen älskar dem. Har ätit en hel del av deras andra bröd med rotsaker tidigare, men det är alltid roligare att kunna rulla och vika och wrappa!

Write A Comment