På grund av min mans jobb och bemanning så sitter vi redan nu med semesterplaneringen för sommaren. Att det blir en härlig träningsresa för hela familjen har varit klart sedan länge, men därutöver pratar vi med barnen om hockeyläger, fotbollsskola, scoutläger, sports camp mm. Och så vore det kul med en liten roadtrip i Sverige. I höst åker vi längre bort, så det känns okej att spendera stora delar av sommaren i Sverige. Ju större barnen blir, desto mer läger och sådant blir det och desto mer egna viljor. Vissa saker krockar och det blir lättare att välja bort, men många diskussioner är det just nu. Frisk och Stark Familj tar sig till Åre i sommar igen (Jippi! Älskar dessa event stämningen tillsammans med familjerna på hotellet!) och tyvärr krockar det med ett av två hockeyläger som barnen gärna hade gått på. Men där blev valet lätt alltså.

Vintern var tuff med det eviga mörkret och mycket regn. Lägg till motgångar av olika sort och jag studsade veeerkligen inte upp ur sängen på morgnarna. Med ljuset som kommer mer och mer och med planering av framtida roliga saker ökar min energi betydligt för varje dag nu. Vi har en resa i höst som vi sparat till länge nu och förväntningarna växer också ju mer vi fått längta. Äldsta sonen fyller 10 år och redan när han var sju så lovade vi att vi skulle åka på en kryssning i Karibien när han fyller 10. Det har han absolut inte glömt och i höst är det alltså dags.

För att gardera ordentligt så stannar vi 3 nätter i Miami innan kryssningen avgår då man ju aldrig vet hur det blir med flyg och eventuella förseningar. Och skulle det bli förseningar så finns företaget Flightright som enligt EU-regler ser till att man får den ersättning man är berättigad till. Inte minst på grund av de höga förväntningar man ofta har inför en semester och det begränsade antalet dagar så känns det viktigt att veta att man kan få kompensation (= pengar till kommande semesterkassa) om flyget skulle vara mycket försenat.

Jag vill dock ändå avsluta detta inlägg med en note to self och även till er som läser: livet pågår här och nu! Det är jättehärligt att drömma och semesterplanera, men lika viktigt är det att ha något att se fram emot varje dag. Jag har själv ridningen 4 gånger i veckan + mina gymbesök (inklusive yoga 2-3 gånger i månaden) som är mina höjdpunkter. Varenda dag ser jag till att ha en liten härlig grej inplanerad.

Author

Write A Comment