Det är lite av en tradition för mig att på somrarna åka till Sandhamn, den fantastiskt mysiga ön i Stockholms skärgård dit man enkelt tar sig kommunalt med stora båtar om man inte har en egen båt eller om man, som vi, vill ha det lite bekvämt och åka på en halvtimme från Stavsnäs (med egen segelbåt hade det tagit en hel dag att åka). 


Vi har både bott på Seglarhotellet, egen båt och på Sandhamns värdshus, så alternativ för boende finns. Seglarhotellet har dessutom öppnat en lyxig poolbar där både barn och vuxna trivs med pool, drinkar och härliga solstolar. 


Ön har runt 100 fasta invånare året runt, men på sommaren är det desto fler som bor där. Husen är så idylliska att jag blir nästan rörd när jag kollar på dem. Så otroligt mysigt och jag har ett life goal att kunna spendera mina somrar där när jag är pensionär.

Denna vecka var det återigen dags för ett sandhamnsbesök. Denna gång besökte vi även ett litet museum med gamla saker från skärgården. Jättespännande, tyckte barnen. Annars så finns det två badstränder, skog att upptäcka samt några härliga butiker, restauranger och ett mysigt bageri där vi alltid köper fikabröd. 

I Sandhamn finns också en maskin som tar upp vatten från havet och gör det drickbart. En viktig uppfinning, inte minst med en rådande vattenbrist i stora delar av Sverige, även i skärgården.

Author

1 Comment

  1. Åh, Sandhamn är ju verkligen så mysigt! Vi hade tänkt åka dit denna sommar, men det har inte blivit av än. Inte för sent dock eftersom det fortfarande sommar ett tag till.

    Kram och ha en fin vecka!

Write A Comment