Det är vi föräldrar som bär ansvaret för att våra barn växer till aktiva, friska och trygga individer. När det gäller just aktivitetsbiten så är det våra val som styr: ger du ditt barn en iPad eller låter hen att titta på TV i timmar varje dag så blir det vad de vill göra. Går du ut till skogen, lekparker eller andra aktiverande miljöer så börjar de gilla det. Barnen är vår framtid! Det är detta som är min och Annas viktigaste uppgift i den verksamhet vi driver, med bl.a. konceptet Frisk och Stark Familj.

milla-anna

Igår samarbetade vi med barnklädesföretaget Isbjörn of Sweden som jobbar med samma mission fast på ett annat sätt, ett sätt som kompletterar vårt. ”Vi tror starkt på att låta barnen utforska och leka fritt i naturen. Men för att göra det behöver de lika bra kläder som oss vuxna. Vår ambition är att ge dem de bästa förutsättningarna och dessutom göra det med omsorg om vår natur” beskriver de essensen i sin klädproduktion.

isbjorn_uteSom en godisbutik! Alla barnen som besökte montern och deltog i tipspromenad fick en fin Isbjörn-kåsa. Man kunde också balansera på en slack line om man ville.

 

Min barn har använt Isbjörnkläder i flera år och jämt får vi höra på förskolan hur de trivs bäst ute, älskar skogen och varken bryr sig om regn eller kyla. Då känner jag som förälder också att jag har lyckats ge mina barn bästa förutsättningar för att vara aktiva och leka fritt.

Igår höll vi Get OUT to Work OUT Family i Isbjörns regi vid Rudans Friluftsgård i Haninge för alla besökare vid Naturkompaniets Testival. Ett uppdrag som gjorde mig varm i hjärtat och som får mig att känna tacksamhet: det är precis dessa saker jag vill göra som PT!

getoutfamily1roddIMG_2767 getout_gummibIMG_2761 getoutfamily_hunden  getoutfamily2 getoutfamily_utf       IMG_2765

Förutom cirkelträningen så demonstrerade vi övningar för förbipasserande. Det var många bar som vill testa springa med fallskärm, hoppa hopprep eller testa ro med gummiband. Barn är nyfikna och besitter en enorm energi. Så härligt att se och vara med om.

 

fallskIMG_2771IMG_2755getoutfam_fallsk

Vilken underbar dag med klarblå himmel och mycket barnskratt!

Author

Write A Comment