Jo, men det gick väl ändå OK att träna lite. Cyklade en knapp halvtimme så vi snackar inte hårdträning, men jag fick ändå svettas lite utan några större protester från kroppen och magen. Några sammandragningar under passet, men då bromsar jag lite och så går det över. Men visst har jag fått justera träningen rejält nu och tar det så mycket lugnare. Det är helt naturligt och jag vet att jag inte ska jämföra med min första graviditet. Och så går det ju upp och ner också. Nästa vecka kan vara mycket bättre. Med tanke på vad graviditetskalendern säger just nu så behöver jag nog inte vara orolig:

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare.

Hur som helst så känner jag nu att jag gärna tar emot lite proffshjälp och därför ska jag inom kort träffa en av de duktigaste PT:arna jag känner (på UCSP). Hon ska hjälpa mig med att sätta ihop ett program (eller iallafall lösa övningar) som gör min kropp gott och ökar cirkulationen. Och så ska det bli oerhört skönt att snacka gravidträning med någon som kan sin sak och själv också har fött barn. Även när man inte har möjlighet att träna med en PT på regelbunden basis så tycker jag att det kan vara väldigt givande att ta några pass då och då. Själv har jag aldrig haft råd att träna med en PT varje vecka eller ens varannan vecka, men de enstaka pass jag tagit har alltid gett mig mycket!

20120902-214715.jpg

Så här ser det ut just nu när jag tittar neråt på mina fötter. Snart kommer jag inte att se dem alls så jag passar på att fota.

Author

6 Comments

 1. Jag känner likadant, lite proffshjälp när det gäller gravidträning vore inte fel! Även om jag pluggat lite i ämnet själv när jag läste till PT så var det flera år sen nu och rönen om vad som är okej och inte ändras ju hela tiden. Vad tycker du funkar för dej när det gäller core-träning? Jag kkänner nämligen redan nu i vecka 12 att plankan på tårna blir för mycket belastning, osäker på om jag borde fortsätta men göra den på knäna istälelt eller helt strunta i att planka och byta ut den mot tex ”superman”. Man tränar ju coren i många övningar, alltfrån armhävningar till benböj så kanske borde jag inte oroa mej men skulle ändå gärna få några tips på bra renodlade coreövningar som passar gravida!

  • missagda Reply

   Stort grattis till graviditeten!! 🙂

   Jag har kunnat göra vanliga plankan länge, fram till v 31 tror jag. Dock körde jag mot slutet tex 5 x 20 s med miniminipaus mellan varje 20s istället för 2x 1 min el liknande.

   Övningar som görs på alla fyra såsom supermannen är ju kanon, men inte lika tuffa. Bra för rörligheten. Rotationer stående på alla 4 är skönt (upp med ena armen och rotera & byt sida), men likväl inte speciellt tufft.

   Jag har kört sneda magmuskler med KB också och i cablecross.

 2. Jag känner likadant, lite proffshjälp när det gäller gravidträning vore inte fel! Även om jag pluggat lite i ämnet själv när jag läste till PT så var det flera år sen nu och rönen om vad som är okej och inte ändras ju hela tiden. Vad tycker du funkar för dej när det gäller core-träning? Jag kkänner nämligen redan nu i vecka 12 att plankan på tårna blir för mycket belastning, osäker på om jag borde fortsätta men göra den på knäna istälelt eller helt strunta i att planka och byta ut den mot tex ”superman”. Man tränar ju coren i många övningar, alltfrån armhävningar till benböj så kanske borde jag inte oroa mej men skulle ändå gärna få några tips på bra renodlade coreövningar som passar gravida!

  • missagda Reply

   Stort grattis till graviditeten!! 🙂

   Jag har kunnat göra vanliga plankan länge, fram till v 31 tror jag. Dock körde jag mot slutet tex 5 x 20 s med miniminipaus mellan varje 20s istället för 2x 1 min el liknande.

   Övningar som görs på alla fyra såsom supermannen är ju kanon, men inte lika tuffa. Bra för rörligheten. Rotationer stående på alla 4 är skönt (upp med ena armen och rotera & byt sida), men likväl inte speciellt tufft.

   Jag har kört sneda magmuskler med KB också och i cablecross.

Write A Comment