Fick frågan om hur jag egentligen gör med plankan som också är en liten del i min streak-utmaning.

Jag har ju ett speciellt utgångsläge med fortfarande liiite, liite separerade magmuskler (enligt barnmorskan hade de dock redan gått ihop, men jag håller inte helt med, men nästan. Obs. Tänk på att det också kan ta 6 månader för magmusklerna att gå ihop- detta är högst individuellt så testa!) och bygger upp bålstyrkan på nytt. Känner inte på något sätt att jag ligger på nollnivå, men framför allt sidoplankorna är väldigt mycket mer utmanande än innan jag blev höggravid.

Jag kör 3 x 60 s i plankan med 20 sek paus emellan. Man kan ju köra plankan på knän (lättast) eller med raka armar och på tå (ganska mycket tuffare) och många varianter däremellan. Ännu lite tuffare, när vi fortfarande pratar om att stå still och inte lyfta på armar eller ben, är det som många just kallar plankan, den vanliga plankan: att stå på armbågar och tå. Och det är denna planka jag gör. Just nu är den tredje plankan tuff och jag måste mikrovila 2-3 sekunder ett par gånger under mina 60 s. Men det är meningen att det ska vara utmanande och att jag har något att jobba på.

Ikväll ska jag också börja jobba lite på sidoplankan. Den tar emot att göra då jag just nu är så ”dålig” på det. Men det är därför det finns utmaningar som kan hjälpa en framåt 🙂

;

En planka från november 2011. En månad när Alvar fyllde 1 år, vi gifte oss i New York och jag var mitt starkaste jag på länge (eller kanske någonsin?) efter en rolig och tuff 6-veckorsutmaning. Det var lika mycket en mental utmaning med bl.a. sockerstopp mycket träning utanför bekvämlighetszonen. Upplägget kan du läsa om här och alla inlägg om utmaningen och mycket om tankens kraft och sånt kan du läsa om här.

Foto: Cecilia Pihl

;

Det var förresten ännu en som hoppade på streak-tåget idag. Jätteroligt

Author

2 Comments

  1. Menade du 20 sekunder paus mellan plankorna? Eller är det av någon speciell anledning du kör riktigt lång vila mellan plankorna?

    • missagda Reply

      Ja, 20 s såklart! Rättar till det på en gång

Write A Comment