Hej från min favoritstad NYC! Staden vi gifte oss i 2011 eftersom den redan innan dess hade blivit speciell för oss, och nu ännu mer speciell efter vigseln i Svenska Kyrkan i NY.

Under denna vistelse är vårt fokus mest på god mat samt NHL-hockey i New Jersey. NY välkomnade oss med 26 grader och sol igår; idag blåser det däremot kalla vindar och himlen är grå. Men vi får hitta på lite mer saker inomhus helt enkelt! Vi hann njuta av solen och vårtecken i SoHo och Greenwich Village igår.

Vi har varje gång bott på olika hotell och också i lite olika områden. Denna gång valde vi det spejsiga hotellet Yotel i Hells Kitchen. Vi har utsikt över Hudson River från rummet och allt är superfräscht och ultramodernt även om kompakt. På hotellet finns även en mysig bar (+ uteservering), café, cool konst i de gemensamma utrymmena och ett helt okej gym som jag testade imorse. Det är ingen självklarhet att få ett fräscht hotellrum i denna stad även om man betalar rejält mer än vad ett hotellrum kostar i Sverige, men denna gång är vi verkligen nöjda med just den biten, renligheten alltså. Området Hells Kitchen, som ligger nära Times’ Square och busstationen Port Authority är dock ingen favorit även om nära till ”allt”, men nu har vi testat det också.

Nu ska vi strax ta taxi till relativt nyöppnade (återöppning i ny byggnad) Whitney- Museum of American Art) som ligger intill The Standard Hotel. Ikväll har vi bokat bord på The Standard Grill och efter det blir det givetvis en drink på 18 våningen, på The Boom Boom Room. Hotellbarernas hotellbar.

Author

1 Comment

Write A Comment