Många ska iväg och resa nu när sommarlovet närmar sig, så jag tänkte att det är perfekt timing att dela med mig av några resehacks som jag samlat på mig genom egen erfarenhet och tips från andra. Vi är en familj som gillar resor och barnen är vid det här laget väldigt vana resenärer. De älskar att upptäcka fjärran länder, beter sig exemplariskt på flygplatser och flyg och har blivit intresserade av historia genom våra resor.

 

  • Underskatta inte barnen och fundera inte så mycket på om de klarar av en lång flygresa eller byten. Givetvis är det alltid smart att välja direktflyg och minimera transporttiden, men barn fixar generellt det du fixar! De behöver underhållning och mellanmål. Ladda ner filmer på läsplatta, köp målarböcker & tidningar + ladda med snacks och glöm inte våtservetterna oavsett barnens ålder. Beröm barnen ofta!

 

  • Ta reda på vad som är smart att handla på destinationen om du vill shoppa så att du inte bara irrar runt planlöst och lägger en massa tid på onödiga vändor till krimskramsbutiker med en sur familj som resultat. Ska du resa till USA och tänker köpa löparskor, Converse och annat som folk ”brukar” köpa där så beställ i förväg till hotellet och lägg din tid på roligare shopping och andra upplevelser. Amazon har det mesta om du undrar var beställa.

Sist i NY kunde jag fokusera på annat när jag hade beställt de barnkläder jag ville handla direkt till hotellet.

 

  • Åker du på solresa så klär barnen i UV-kläder från topp till tå för att slippa kladda med solkräm. Som jag visat många gånger tidigare så tycker vi att Isbjörns UV-kläder är suveräna (och några av plaggen under åren har vi fått som pressprov, men inte alla).

 

  • Med kort tid i destionationen, tex en weekend, så spar du tid genom att bara ha med handbagage + checka in hemma om det går. Bara att glida igenom säkerhetskontrollen till gaten och sedan genom tullen utan att behöva vänta på väskan. Tänk dock på att du inte får ha med större vätskebehållare än 100ml. Jag brukar spara krämprover från tidningar för sådana här resor och så köper jag små flaskor att fylla på t.ex H&M och häller över schampo och sånt. Skönt att minimera vikten också.

 

  • Packa med träningskläder och upplev destinationen springandes eller gåendes. Bästa sättet att börja dagen på och hotellfrukosten smakar gudomligt efter en liten tur. Jag har sett så många fina platser i löparskor som jag annars aldrig hade hamnat på. Man hinner ju mycket längre när man springer.

 

  • Denna punkt är skrivet i samarbete med Flightright. Är ditt flyg försenat så har du rätt till ersättning när förseningen blir lång, upp till 600 eur per person faktiskt! Flightright är ett företag som hjälper dig att ställa krav mot flygbolaget och du kan i princip bara luta dig tillbaka. Blir det ingen ersättning från flygbolaget så kostar tjänsten inget. Alltid värt att försöka med andra ord! Vi var med om en 6 timmars försening mellan Wien och Florens i maj och kommer definitivt att försöka få ut den ersättning vi ska vara berättigade till.

Author

Write A Comment