Efter 10 veckor med PT i våras är jag utan igen, men det gör inget då de bästa personliga tränare bor hemma hos oss. Det ska cyklas, hoppas i studsmatta och tränas varje dag, helst flera gånger om dagen.

I helgen har vi fått installerat vårt ”utegym” på tomten (berättar mer om det senare!) och 5-åringen spänner sina ”muffler” och kör allt från armhävningar till chins. Inte så uthållig dvs det blir inte så många set av övningarna, men testa vill han på allting och det är positivt. Jag körde själv idag ett kort pass med rodd i TRX och med gummiband, armhävningar, russian twist med medicinboll, utfallsgång och slutligen 10 minuter studsmatta med barnen. Solen har värmt oss denna helg och det är underbart att kunna träna i linne utomhus medan barnen springer barfota i shorts och bar överkropp. Sådana här dagar är livet lätt att leva och det bästa är att sommaren bara börjat.

På cykeln ställer barnen mig inför nya utmaningar då både längden på rundorna och farten ökar hela tiden. Det är två fartgalna och orädda rackare som jag skrikandes bakom dem uppfostrar (försöker uppfostra) till en vettig och uppmärksam trafikhållning. Häromveckan kraschade lillebrorsan rejält i en utförsbacke och dök rakt ner i dike med huvudet först. Allt slutade bra även om med ett blodigt och mycket skärrat barn, men det är ändå alltid smart att byta hjälm efter en krasch. Vi har sedan förra året kört med MIPS-hjälmar (Multidirectional Impact Protection System, en svensk uppfinning faktiskt) som har ett speciellt skydd för hjärnan vid rotation. Rotationsskador är enligt statistik de vanligaste skadorna och en MIPS-hjälm kan rotera i förhållande till huvudet och minska stöten som huvudet utsätts för. Nu hade vi tur som hade fått ett presentkort från Bikester och kunde beställa en juniorhjälm med MIPS-teknik och kunna cykla igen två dagar senare. Ingen vila, ingen ro och tur är väl det. Tack fina barn som ser till att röra på er mamma! Det behöver hon!

Author

Write A Comment