Tidigt igår morse fick jag uppleva något jag inte ens hade kunnat drömma om när vi reste hit. Genom vårt nuvarande hotell kunde jag boka en privat meditationsinstruktör, en thaibuddhist som också varit munk tidigare i sitt liv. Som mindfulnessinstruktör känner jag till meditationens läkande kraft, men att dessutom få göra det i ett buddhisttempel i Thailand med en f.d. munk som sällskap var en stark upplevelse som jag kommer att bära med mig hela livet.

Först fick jag speciella kläder att ta på mig (tänk sjuksköterska) och sedan åkte vi till ett närliggande tempel. Min guide berättade om sig själv och hur man är buddhist i Thailand och väl på plats gick vi igenom grunderna i sittande meditation. Kortfattat så gör det ont efter 5-10 minuter redan när du sitter med korsade ben (eller i skräddarställning den som kan) och då ska du bara mjukt tänka på kroppsdelen som gör ont och upprepa ”pain” 3 gånger och fokusera på andningen/ ditt center igen. Samma gäller när det kliar, när en fluga landar på dig osv. Fokusera på andningen, tänk på ingenting. Lättare sagt än gjort, men jag hade all min mindfulnesserfarenhet till stor hjälp och lyckades bra med meditationen.

En magisk start på dagen och ett storartat minne för livet. Väldigt tacksam! Är generellt väldigt tacksam för denna läkande resa med yogaklasser och många massager, solnedgångar och läsning. Vinterns huvudvärk är som bortblåst.

Author

2 Comments

  1. Vilken magisk upplevelse! Hur hittade du instruktören??

Write A Comment