Det känns tryggt att befinna sig i mammaledighetsbubblan. I ärlighetens namn så stressar jag inte så mycket även om det kan tyckas att det är stressigt med två små barn. Men det är en annorlunda stress, en mycket bättre stress.

Idag klev jag dock ur den där bubblan en liten stund när jag spenderade eftermiddagen på mitt jobb, ensam utan bebis. Jag kommer att stanna hemma ett bra tag till så vi kunde ändå inte diskutera konkreta projekt för mig, vilket känns bra.

Jag/vi planerar inga fler barn så jag vill inte skynda nu. Den största utmaningen för mig just nu är att inte boka upp mina dagar för mycket. Jag ser fram emot lite vårvärme så att det blir naturligare att bara hänga ute med barnen, lite oplanerat sådär. Nu måste vi oftast gå in så fort Ivar vaknar för han blir frustrerad i vagnen och det är inte direkt aktuellt heller att lägga ner honom på marken (som till stor del fortfarande täcks av is här hos oss. April, dags att leverera!).

 

20130409-180310.jpg

Vägrar att ta på mig kostymbyxor innan jag verkligen måste, på jobbet eller ej. Det är jeans som gäller som nederdel i mammaledighetsuniformen. Alternativt mysbyxor eller tights.

Author

Write A Comment