Det är rätt så intressant att följa pulsen när man tränar. Jag har haft en lång paus från pulsträning och minns inte exakt mina gamla gränser mm, men det som märks så himla tydligt just nu när jag börjar bli höggravid så småningom är att pulsen reagerar direkt när det blir kuperat. Och det behövs det ingen pulsklocka för att upptäcka. Men med pulsklocka blir ju allt tydligare och jag märker hur hjärtat åker bergochdalbana när jag springer i terräng. Pulsen stiger så fort jag tar 2 steg i en uppförsbacke, men å andra sidan kommer den också ner direkt och jag återhämtar mig snabbt. Att springa i kuperad terräng (ikväll mest skog och klippor) blir lite av ett intervallpass nu när jag är gravid.

Jag njuter fortfarande så mycket av att springa, men samtidigt märker jag att sammandragningar- som helt och hållet lyst med sin frånvaro ända tills nu- börjar komma nu och vid varje joggpass har jag fått gå några sträckor. Det känns frustrerande på ett sätt, men samtidigt så finns det kvinnor som mår så dåligt under hela sin graviditet att de inte ens kan jobba (för att inte tala om att jogga!), så jag klagar inte utan gnetar på i det tempo som känns bra just för dagen. Det viktiga för mig är inte intensiteten eller pulsen, även om jag gärna tränar så att det känns ansträngande och tycker det är roligt och intressant att följa upp pulsen.

 

20120718-000127.jpg

20120718-000133.jpg

 

Author

4 Comments

Write A Comment