Även om det nu har vänt så är den mörkaste tiden här med all sin kraft fortfarande och jag hittar mig själv googlandes ”billiga charterflyg” och ”billiga enkelresor”. För även om ”mina” hästar och barnens hockey fyller vinterhalvåret med mycket glädje och passion så känner jag mig väldigt trött. Det var ett bra tag sedan man fick sol senast även om sommaren visserligen var lång. Och faktiskt så har vi nu också bokat en vinterresa, men ännu är det 2 månader kvar tills vi får komma till värmen.

Vi sparar hela året för en större resa och det är alltid lite spännande att se om allting går enligt planen, flygen inte har större förseningar och alla håller sig friska osv. Förra året hände det t.ex att vi förlorade en hel dag i Florens och spenderade den istället på Wien flygplats pga kraftigt försenat flyg. Men det finns ersättning att få och därför vill jag tipsa om Flightright som hjälper dig att yrka ersättning vid förseningar vid resa med flygplan. Det ingår bl.a matersättning, dryck mm och och enligt EU-lagstiftningen kan passageraren vara berättigad till en ordentlig ersättning, vilket är bra att känna till.

Vi har aldrig varit borta längre tider och gjort ”Thaimout” eller liknande och med barnens passion för ishockey känns det heller inte som ett alternativ. Reser vi någonstans så är det bara en vecka eller två och därför är det ändå viktigt att ha byggt en vardag som känns bra, då vardagen trots allt är det som pågår för det mesta. Man kan inte bara gå och längta bort liksom. Jag älskar mitt liv, men jag avskyr vintermorgnar eftersom jag helt enkelt är så trött. Jag påverkas enormt av mörkret och som en morgontrött person blir det jobbigt. När dagen väl kommit igång så trivs jag med mitt jobb, är tacksam för mina barn trots allt tjat och småbråk som hör vardagen till, älskar vårt hus, mår så bra av hästar och natur, gillar att röra på mig, älskar att läsa böcker…. Livet är bra, men visst är det härligt att kunna ge det en guldkant i form av miljöombyten lite då och då!

Author

2 Comments

    • Heja dig! Jag har börjat med att minska flygandet radikalt senaste halvåret och åkt nattåg till Åre tex, men kommer inte att fixa flygfritt i år, men det blir 10 månader flygfritt iallafall. Det är den svåraste klimatbiten för mig som alltid har älskat att resa! Men har slutat äta kött, haft köpstopp, minskat på avfall (från tömning av soptunnan varje vecka till tömning var 5:e), jobbar mer hemifrån dvs transporterar mig inte, återvinner allt som går att återvinna… Det är flyget kvar och att lämna barnen med cykel istället för bil.

Write A Comment