Jag har blivit ombedd att dela med mig av mina bästa Kreta-tips i ett blogginlägg och det gör jag gärna då jag verkligen gillar den grekiska ön Kreta. Vi har varit på Kreta flera gånger och barnen har varit allt från bebis till ca 5 år gamla. Flygtiden från Sverige, knappa 4 timmar från Stockholm, är alldeles lagom och så är det otroligt vackert överallt och maten är fräsch och god. Frågar du mig så är bästa tiden att åka till Kreta eller Grekland överhuvudtaget antingen i maj, tidig juni eller september. Då är temperaturen behaglig och det går bra att träna utomhus och allt är även enklare med små barn när värmen inte är för påtaglig. Vill du bada i havet så är slutet av sommaren bäst då vattentemperaturen är riktigt behaglig, men det är över 20 grader i vattnet redan i maj.

Vill man ha lite action runt hotellet så är Platanias ett bra område att bo i. Det finns härliga barer, span, shopping och restauranger på huvudgatan och överallt finns det små lekparker/nöjesparker med hoppborgar, spelmaskiner och bilar där man betalar med mynt och kan välja att bara köra en maskin. Vi har således delat upp besöken på dessa nöjesparker så att barnen fått göra något varje kväll samtidigt som jag har fått smyga iväg till en manikyr eller shoppa lite. Sedan har vi samlats över en milkshake eller en bit mat någonstans, alla nöjda och glada. I Grekland ska du förresten med fördel shoppa olivolja och olivprodukter såsom tvål samt skinnprodukter såsom sandaler/väskor/skärp + lokala skönhetsmärken, t.ex Korres. Vi brukar också passa på att klippa barnen på semestern då det finns gott om drop-in-frisörer och priserna är något lägre än hemma i Sverige. Härligt. med nyklippta brunbrända killar och skönt att slippa boka tid hemma i vardagsstressen.

Oavsett var på Kreta du bor så är ett besök i huvudstaden Chania att rekommendera. Det går att åka buss dit från de flesta ställen på ön. Bry dig inte om att busstationen ligger i ett lite sunkigare område – på ett promenadavstånd hittar du den härliga hamnen med massor av restauranger, caféer och små marknader. Det är mysigt att bara strosa runt, äta och stanna för en drink. Maten i Grekland är fräsch och åtminstone mina barn gillar att äta kycklingspett medan jag själv aldrig bangar för en riktig grekisk sallad med massor (!) av fetaost. Fisken är givetvis också bra med tanke på tillgången till färsk fisk på grund av läget.

Author

Write A Comment