Idag har jag spenderat hela dagen på Crossfit Solid där Träningsevent anordnade workshops i knäböj och marklyft. Jag tränar mest utomhus och alltså utan skivstång och kände att det var på sin plats att få gå igenom tekniken på dessa två övningar ordentligt. Knäböj utan skivstång och med hjälp av vikter har jag dock gjort ofta och jag känner mig stabil med den övningen kan jag konstatera nu efteråt. Mitt marklyft begränsas en hel del av stela baksidor på benen och där finns det därför en hel del att jobba på. Att jag bör jobba med rörligheten kom inte heller som en överraskning.

Mela och Sofia är riktiga proffs på att anordna event och även denna gång så var det lyckat. Ordentliga genomgångar med individuella tips och korrigeringar och tillräckligt med tid för att öva, öva, nöta, nöta. Crossfit Solid är som en fritidsgård för vuxna som ligger i City i ett garage. Stämningen är härlig trots avsaknaden av solljus.

IMG_1725Djurisk uppvärmning med krälande och hoppande började dagen.

 

IMG_1729 IMG_1730 IMG_1731 IMG_1734Overhead squat (=knäböj) mot väggen var nytt för mig och numera en ny favorit. En riktigt bra övning som även mina klienter kommer att få göra.

 

IMG_1740Goblet squat = en knäböj med vikt framför kroppen.

 

IMG_1750Sofia a.k.a Miss Träningsevent kör Bulgarian split squat.

IMG_1756 IMG_1762 IMG_1765 IMG_1766Några repetitioner blev det…

 

IMG_1772IMG_1783Marklyftsinstruktion pågår. Rätt kurvatur (lätt svank) i ryggen är extremt viktig. Annat att tänka på är att låta stången gå nära benen. Och givetvis en stark bål precis som i knäböjen.

 

IMG_1780 IMG_1781

Jag älskar träningsworkshops och skulle vilja gå på fler och oftare! Den 14/2 anordnar Träningsevent chins- och frivändningsworkshops och jag är faktiskt anmäld till chinsdelen. Vi har sedan bokat barnvakt och hotellnatt och jag ser verkligen fram emot det. Jag hörde att det finns några platser kvar på dessa workshops, så passa på att boka. Jag kan varmt rekommendera det.

Dagen avslutades med en WOD där vi fick svettas rejält. Crossfit är KUL!

IMG_1791 IMG_1792

Author

Write A Comment