Godmorgon!

Med en mat- och nappflaskevägrande bebis blir det mycket amning på nätterna. Jag sover som längst 2 timmar i sträck och detta har nu alltså pågått i snart 8 månader. Och då menar jag verkligen som längst. Inatt var jag nog vaken varje timme och så ville Ivar upp en halvtimme innan min klocka ringde. Jag överlever och behöver inte (eller brukar iallafall inte) sova på dagarna, men kaffe blir ändå väldigt viktigt för mig. Om inte annat, så mentalt. Jag skulle säkerligen kunna fungera utan kaffe, men jag inbillar mig ändå att jag inte gör det. Ett tag försökte jag dra ner kaffedrickandet till 1-2 koppar per dag, men det kändes inte roligt och jag behöver mina heliga stunder att se fram emot 2-3 gånger per dag. På samma sätt har jag frikort på latte på stan när det gäller ekonomiskt tänk under mammaledighet. Det går att spara in mycket pengar på det eviga lattedrickandet, men jag tycker faktiskt att det är så himla värt.

Ge mig min träning och ge mig mitt kaffe (och gärna lite något sött till, åtminstone ibland) så lovar jag att vara bästa mamman! Och apropå det så väntar nu lite PT-träning. Fortfarande en höjdpunkt i min vardag.

 

Bild 11Bild 6

Nyinköpta finglas fyndade till budgetpris på Lagerhaus. En fin kopp eller ett lyxigt glas ger kaffestunden en guldkant.

Author

3 Comments

  1. Kaffe var verkligen en räddning för mig också när mina barn var mindre. Jag tänkte jag kommenterar här istället för under inlägget om att sonen din inte vill börja äta riktig mat och du ska bort och han vill bara amma (snurrigt, men du fattar). Jag vill bara säga att min yngsta var precis som din son. God och glad och rund, följde sin kurva perfekt men var inte alls intresserad av mat. Hon ammade på för fullt både natt och dag och var sååååå nöjd med det. Jag hade ingen press, som du har, att behöva vara borta och vilja att hon skulle ta flaskan etc. men ibland kändes livet ganska begränsat eftersom ju större hon blev desto mer behövde hon ju amma dvs typ varje timme. Mest led jag av nätterna när hon var runt 10 månader som var ett amningsmaraton. BVC sa att mig att min dotter var smart, för mjölken är fetare på natten. Om det stämmer eller ej vet jag inte. Av en slump, råkade min dotter få tag på gröt av sin storasyster när jag var iväg och handlade och hon nog egentligen ville amma. Hon verkade tycka det var gott, vi hade haft extra fett i och hon hade smaskat på. Problemet blev att om jag var i hennes synfält vägrade hon och ville amma, men vi fick lösa det så, att kvällstid fick jag hålla mig undan för att min sambo skulle kunna mata henne med gröt. I början åt hon ytterst lite och till slut en portion, men hon ropade ofta efter mig och fortsatte äta på natten. Min sambo fick sedan ta över prövotillfällena med ny mat och då fungerade allt bättre. Hon var ingen matälskare direkt och det var få saker som accepterades och vi hade någon dipp i 1 års ålder när kurvan inte var så fin, eftersom jag inte kunde producera den mängd bröstmjölk som behövdes och hon inte åt den mängd mat som behövdes. Hon vägrade allt som kom i en nappflaska dessutom. Jag ammade henne ganska länge men tillslut blev det bara till natten. Annars blev jag en tröstnapp och då ville hon inte äta. Långt babbligt och ostrukutererat inlägg men kanske det kan hjälpa dig något…..

    • missagda Reply

      Tack för din kommentar. Det är skönt att höra att man inte är ensam. Storebror åt också dåligt eftersom han ammade igenom nätterna. När han var 1 månad äldre än Ivar slutade jag först nattamma (sov på annat ställe) och plötsligt gick det bra att ta nappflaska och ganska fort (2-3 veckor) efter kunde jag sluta amma helt. Vi ska nog försöka oss på något liknande med Ivar också inom kort, men nu har mannen varit bortrest så det är jag som är både maten och tröstnappen. ”Lite” tärande.

  2. Åh herregud vad imponerad jag är av dig. Min kille är 4månader och har nu äntligen börjat sova större delen av natten. Tidigare var det varje eller varannan timme som gällde och jag blev ett vrak. Mitt första barn så har tyvärr inte så många goda råd att komma med, men jag är som sagt grymt imponerad av att du orkar hålla igång med så hackig sömn. Hoppas det vänder snart!

Write A Comment