Smoothie är verkligen mitt bästa tips när det kommer till att smyga i barnen vitaminer och sånt. Med en bas som smakar gott så går det fint att smyga in lite goda bakterier (te.x genom att öppna en sådan här kapsel i smoothien) eller t.ex en näve färsk spenat.

Mango är en bra, söt ingrediens som gör smoothien god och därför är mitt tips att alltid ha frusen mango i frysen (köpes i färdiga förpackningar som innehåller frysta tärningar). Denna smoothie är barnens absoluta favorit och det fina med den är att jag smyger in lite havreprotein, vilket är bra för små tränande kroppar. Den vi har hemma innehåller 100% havre. (Vi använder Helhetshälsas havreprotein sedan den kom på marknaden för ett par år sedan. Länken är ingen reklamlänk.)

För att göra denna enkla smoothie som har blivit en riktig favorit hemma hos oss mixar jag ihop 4 ingredienser. Det tar typ 1 min att tillverka den.

  • Frusen mango i tärningar
  • Banan, färsk eller frusen (i slantar)
  • Havremjölk eller annan valfri mjölk som bas
  • Havreprotein

Det går också bra att göra smoothien matigare med lite havregryn om du inte har havreprotein hemma. Proteinhalten är inte densamma då, men smaken är och havregryn är bra för små och stora magar.

Author

Write A Comment