Tidigare, om jag försökt vara utan godis t.ex, så har jag lätt fuskat. En Remi-mintchoklad (min favoritkaka #1!) är ju inte godis utan det är en kaka och glass är inte godis osv. Självklart har jag förstått att kakor/bullar/glass är samma sak (i sockeravseende) som godis, men jag har nog tänkt att jag på det sättet ändå gör godiset lite mer svåråtkomligt och på det sättet minskar intaget.

Men den här gången är det allvarligaste fusket tuggummi med sötningsmedel. Första veckan var det typ 2 droppar agavesirap i raw food-choklad och sedan dess ingenting (vecka 4 närmar sig sitt slut nu). Eller nästan ingenting. Ikväll tog jag några klunkar Cola Zero av sambon- något jag undviker även i vanliga fall, även när jag tillåter mig själv äta socker. Aspartam är ju tyvärr inte det bästa du kan ge din kropp nämligen. Men that’s it. Inget socker eller andra sötningsmedel.

Annars har det slunkit ner lite I Love Eco-chips och I Love Eco-popcorn, men inget socker. Tänk att jag fixar detta, nästan 4 veckor utan socker nu. Men som sagt, annars ingen diet överhuvudtaget- jag äter som vanligt och ser bara till att få i mig tillräckligt med nyttigheter såsom fet fisk och superfoods. Och om sockersuget nu försvunnit? Nej, för mig gällde tydligen inte 21-dagars regeln*, sockersuget finns där, men jag kan behärska mig och det enda problemet är, precis som jag skrev tidigare, att livet blir aningen tråkigare.

*det sägs att man kan jobba bort en dålig vana på 21 dagar

Author

10 Comments

 1. Jag har inte ätit lösgodis på typ 5 månader. Slutade då jag helt enkelt inte mår bra av all skit som finns i det, men socker får jag i mig då och då. Jag tror inte jag KAN, eller VILL för den delen, vara helt utan den varan. Det är faktiskt gott med lite sött då och då =)

 2. Jag har inte ätit lösgodis på typ 5 månader. Slutade då jag helt enkelt inte mår bra av all skit som finns i det, men socker får jag i mig då och då. Jag tror inte jag KAN, eller VILL för den delen, vara helt utan den varan. Det är faktiskt gott med lite sött då och då =)

 3. Du har varit så himla himla duktig tycker jag!! Särskilt då jag vet att du precis som jag älskar att sätta guldkant på vardagen med mysiga fikastunder 🙂 Det måste kännas skönt att framöver veta att du faktiskt klarar dej utan socker om du VILL! Önskar vi kunde ses för en fika när din utmaning är över, men det är ju tyvärr liiiiite väl långt oss emellan 🙂

  • Miss Agda Reply

   Tack! Jag trodde faktiskt inte jag skulle fixa vara helt utan socker, men visst kan alla bara man bestämmer sig! Jag hade mer än gärna fikat med dig! Men som sagt, lite för mycket avstånd…. synd!

 4. Du har varit så himla himla duktig tycker jag!! Särskilt då jag vet att du precis som jag älskar att sätta guldkant på vardagen med mysiga fikastunder 🙂 Det måste kännas skönt att framöver veta att du faktiskt klarar dej utan socker om du VILL! Önskar vi kunde ses för en fika när din utmaning är över, men det är ju tyvärr liiiiite väl långt oss emellan 🙂

  • Miss Agda Reply

   Tack! Jag trodde faktiskt inte jag skulle fixa vara helt utan socker, men visst kan alla bara man bestämmer sig! Jag hade mer än gärna fikat med dig! Men som sagt, lite för mycket avstånd…. synd!

 5. Haha, Remi, finns de fortfarande? Jag tänker bara på Juha i En komikers uppväxt (även han hade ju finskt påbrå ;)) Har du läst den?

  Bra jobbat med sockret!

  • Miss Agda Reply

   Jodå, det finns minst 2 (väldigt goda) varianter!
   Har inte läst boken, ska lägga den på minnet! Tack!

 6. Haha, Remi, finns de fortfarande? Jag tänker bara på Juha i En komikers uppväxt (även han hade ju finskt påbrå ;)) Har du läst den?

  Bra jobbat med sockret!

  • Miss Agda Reply

   Jodå, det finns minst 2 (väldigt goda) varianter!
   Har inte läst boken, ska lägga den på minnet! Tack!

Write A Comment