I 5 dagar hade vi fina vänner här. Min bästa vän, min guddotter (en av mina 3 guddöttrar) och så deras resterande familj. Fullt ös med barn som badat 5 gånger om dagen, men också så mycket ro. Många promenader i skogen och längs de böljande gula fälten. Många samtal. En bok om att vara nådig mot sig själv som jag läste från pärm till pärm. Några timmars jobb mellan varven och på kvällen sitter jag sedan där igen med vännerna och skålar i prosecco.

Insikten som kommer till mig då, den är inte ny- jag har varit medveten en längre tid- men den är stark: Jag har allt jag vill ha. Jag har lyckats ta mig ur ekorrhjulet med ett naturnära liv och hemmakontor för det mesta. Jag stressar inte, jag hetsar inte, jag försöker inte fly något. Jag jämför inte och jag mäter inte. Jag lever bara mitt liv med min familj och mina kära vänner. Jag har hav, djur och natur i min vardag. Jag äter glass och jordgubbar varje dag. Älskar bakverk och träning lika mycket och behöver inte kompromissa. Ser mina barn växa till aktiva, nyfikna killar. Alltid smutsiga, alltid med skrapsår över kroppen, inte alltid tacksamma, men för det mesta till synes tillfreds och alltid trygga.

Jag ligger där i utesoffan, läser lite i min bok och tar en klunk kaffe. Ser på vårt hus där livet händer och konstaterar: mig fattas inget.

Author

Write A Comment