En vecka har nu gått sedan vi kom hem från Stadium Sports Camp och varenda dag har sonen pratat om sin Day Camp. På Day Camp väljer man inte någon enskild sport utan man får testa olika sporter, vilket man hoppas leder till nya intressen samtidigt som barnet har kul. Inlines blev en ny sport som kom till vår familj för att stanna, 100% tack vare Sports Camp. Först köpte storebrorsan ett par inlines och två dagar senare ville även lillebror ha det. Inte så konstigt kanske när det handlar om två hockeykillar!

Det var enkelt för killarna att börja åka på sina inlines då båda redan är duktiga skridskoåkare. Vi åker till hockeyrinken och kör på cykelbanorna och gamla minnen väcks till liv då jag också åkt mycket inlines i tonåren och som 20+. Frihetskänslan är oslagbar! Och inlines är en sådan perfekt (svettig!) sommarlovsaktivitet.

Det är så kul att se när frön av träningsglädje sås hos barnen på Sports Camp, frön som sedan växer vidare till intressen. Barnen är vår framtid och folkhälsan förbättras inte genom nya mediciner* utan genom aktiva vanor och ett psykiskt välmående som idrott också stort bidrar till. Här gör alla idrottsföreningar (varav många samarbetar med t.ex Stadium Sports Camp) stor skillnad för våra barn och ungdomar. Tack ska ni ha!

* Mediciner och forskning behövs givetvis också!

Author

Write A Comment