Denna eviga fråga om en ond häl och en hälsporre som inte ger med sig trots naprapatbesök och fotgympa OCH det tråkigaste: flera månaders löpvila. Budgeten höll inte för dyra naprapatbesök något mer (700kr för en halvtimme är saftigt) så jag har testat andra alternativ och det känns faktiskt positivt och faktiskt så har jag kunnat jogga sisådär 30 minuter utan att det känns att jag backar i läkningsprocessen. Med rätt utrustning så kan jag nu springa ibland, inte varje eller varannan dag alltså, och det känns avgörande för min mentala hälsa då oktober alltid är så hektisk när det gäller jobb.

Jag masserar senan under foten och gör fotgympa fortfarande, men så har jag också investerat i en slags kompressionsstrumpa som fungerar lite som om man hade tejpat hälen (vilket man alltså lika gärna kan välja att göra om man kan. Jag har inte lärt mig tekniken.) och en mjuk hälkudde som liksom bäddar in hela hälen.

 

img_6998

När jag använder dessa ihop med Merrells stabila och väldämpade sko Allout Charge (adlink) så känner jag att jag kan springa lite i terräng dvs på mjukt underlag. Har experimenterat mycket och kommit fram till detta som alltså funkar bra för just mig och kan vara värt att testa om du också lider av hälsporre. Det är otroligt mycket värt att ens få springa lite grann när man varit utan det en längre tid!

Author

1 Comment

  1. Hej!

    Jag fick hjälp med min hälsporre av naprapat Joakim Kastebring på Specialistgruppen (jätteduktig på löprelaterade problem). Fick stötvågsbehandling som var jättebra, gör ont men kan rekommenderas. Dyrt men värt att bli av med problemet. Hoppas det ger sig snart.

Write A Comment