Eller förresten, när exakt är man höggravid? När man är inne i tredje trimestern eller när magen börjar bli riktigt stor? På mig syns det nu iallafall så himla tydligt att jag är väldigt gravid, oavsett vad jag har på mig, så jag tycker själv att jag börjar bli höggravid nu. Gravidvecka 31 är det nu.

 

20120815-132627.jpg

 

Hur som. Har inte tränat på två dagar. Fast jag promenerade i runt 90 min i måndags så det blev ändå en bra och aktiv dag med rörelse. Sådana dagar börjar jag nästan räkna som icke-vilodagar nu när jag inte kan träna så himla hårt längre. Idag kände jag ett stort träningssug och lyckades att få en halvtimme egentid innan mannen drog till jobbet. När han jobbar kväll är det svårare att få till träning då morgonen/förmiddagen försvinner i ett nafs då vi passar på att sova lite längre när vi ändå kan det. Och så vill Alvar gå ut nästan direkt när han vaknat- annars orkar ingen hans energi, utomhus är han alltid lycklig. Men idag skyndade jag hem i förväg från lekparken, svidade om till träningskläder och körde ett styrkepass med fokus på ryggen och rörlighet.

När man börjar bli stor framtill så ställs ryggen mer och mer på prov och jag känner iallafall själv att jag måste jobba mer med rörligheten. Gravidyoga är givetvis ett alternativ, men jag använder själv mycket gummiband och även ett kvastskaft (tips: kostar typ 18 kr på Bauhaus och liknande) som jag bl.a. gör ryggrullningar med, vrider på överkroppen med fixerade höfter med kvastskaftet på axlarna och lyfter det med raka armar fram och tillbaka över huvudet. Att börja ett styrkepass på detta sätt med ett kvastskaft och se till att ha rörelse över alla leder tycker jag är himla bra. Funkar för mig iallafall och jag blir lagom varm.

Med gummibandet är det mest rodd jag kör, men även axlar och biceps (med bandet fäst t.ex under foten). Idag dock enbart rodd. Svingar och ryggrullningar med en relativt lätt KB (eftersom det var fokus på rörlighet, inte råstyrka, denna gång), raka plankor x4, gående/vandrande planka x1 och så höftlyft mot soffbänk hann jag också med innan jag fick bråttom till duschen. Ett kort pass på strax under 30 min, men ändå ett sådant välbehövligt pass som min gravida kropp suktat efter.

 

20120815-132633.jpg

Author

Write A Comment