Jag lyssnar gärna på Framgångspodden och nu senast jag lyssnade fick jag man ett tips av säljaren Mikael Arndt om att skriva ner alla sina drömmar, alltså ALLA, stora som små. Helst ska man skriva ner dem dagligen för då ökar målmedvetenheten (logiskt nog), men iallafall ska man göra det lite då och då. Och man ska inte vara blyg. Han pratade om bilar och slott, men tog även upp relationer. Ner med ALLT du drömmer om.

Idag bestämde jag mig då för att göra övningen, bara brainstorma, utan inbördes ordning. Först kom dock utan någon större fundering hälsan för mina nära och kära och mig själv. Jag märkte mig själv skriva att om trygghet på olika sätt (relaterat till bolån t.ex), om möjligheten att jobba hemifrån. Jag tänkte på den där Tag Heuer-klockan jag nyligen sneglat på, men bestämde mig för att nej, den är ingen dröm. Jag går inte och drömmer om klockor, bilar eller större hus. Vi bor idag i ett litet hus, men vi behöver inget större och har aldrig känt att vi skulle vilja ha det. Mer att städa vill jag inte ha, att städa avskyr jag. Vi har bara en liten segelbåt, men redan den kan göra mig väldigt lycklig. Jag drömmer inte om att jobba med något annat än det jag gör idag (utbildningskonsult på dagarna och PT på kvällarna).

Pardörrar till gästhuset var det mest konkreta jag kunde komma på i något som kostar pengar. Allt det andra handlade om att behålla det vi har. Lugnet, tryggheten, varandra. På sätt och vis betyder det alltså att jag redan nu lever min dröm. Jag är lycklig när jag går med mina pojkar hand i hand här i Stockholms skärgård, bästa platsen på jorden enligt mig. Jag lovar att komma ihåg det när höstmörkret känns överväldigande. Och jag lovar att leva här och nu istället för att oroa mig för räntehöjningar och framtida bakslag.

Kanske värt att testa att skriva din egen lista du med som läst detta?

Author

1 Comment

Write A Comment