I fredags var jag sliten. Såg fram emot att återhämta mig med bl.a ridning, naturvistelse med barnen, mer sömn än under vardagarna, ett löppass och såklart med mycket god mat, fika och en skvätt gott vin. Vi hade redan bestämt oss för hämtmat för fredagkvällen, men ingen var gladare än jag då det i fredags kom ett matbud från Quorn. Ingredienser och ett färdigt recept för en vegetarisk rätt som jag då kunde laga i lördags direkt efter ridningen utan att behöva planera eller handla. Riktigt bra tajming, måste jag säga! Ibland är det fint när någon annan bara säger åt dig vad du ska äta.

Grön thai curry med quornbitar som jag sedan lagade innehåller många fina, färgglada ingredienser med mycket smak. Quornbitarna liknar kyckling i både konsistens och utseende och skall kryddas ordentligt och gärna kombineras just med ingredienser med mycket smak. Älskar färsk chili, vitök, citrongräs, koriander mm som finns i receptet som du hittar här.

En blandning av grönsaker och smaksättare mixades till en smakrik puré som sedan blev grunden till denna curry som jag nu har ätit av 3 gånger denna helg.

 

För barnen är denna rätt lite för stark och de tycker att den innehåller ”konstiga” smaker (det är en vanesak, så de ska få fortsätta smaka!), men som bjudrätt om du får gäster som du gärna serverar (lakto-ovo-)vegetariskt till är denna rätt given. Vacker för ögat också.

Author

Write A Comment