Oavsett om vi kämpar med rehab eller viktnedgång med mina PT-klienter så finns en sak ALLTID med: att göra det genom glädje. Det är inte alltid så jätteroligt att nöta rehabövningar, men det går ändå att addera något kul till det passet så att klienten som kommer till mig fortfarande ser framemot nästa pass. Häromdagen avslutade vi ett rehabpass med 10 min svettig (och definitivt glädjefylld) boxning. Hem från gymet gick en strålande glad och nöjd klient.

En annan viktig sak är att känna sig nöjd, att reflektera över sina framgångar och ge sig själv en klapp på axeln efter avslutat pass eller när hata-älska-övningen äntligen är avverkad. De som brottas med mycket övervikt kanske har en bit kvar till en hälsosam vikt, men man kan ändå börja känna sig som en tränande person, ha mer ork och bättre sömn redan ganska tidigt i träningssatsningen. Det är viktiga delmål inte att förringa. Ibland får jag hjälpa till med insikten hos dessa personer.

I min egen träning har jag inga jättetydliga prestationsmål för närvarande, men det finns underliggande mål. Jag ska fortsätta ha kul. Just nu trivs jag otroligt bra i löparskorna och givetvis vill jag förbättra min löpning även om jag springer en hel del utan klocka. Jag vill ändå känna att jag orkar springa längre och också peta in intervaller då och då även om det just nu inte riktigt sker varje vecka. Jag har också hittat tillbaka till gruppträningen. På måndagar går jag nu på Leg Day, styrketräning för ben i grupp, på SATS och så testade jag boxning förra veckan och tänker gå dit igen. Jag springer jättegärna med sällskap och längtar ut när nya favoritpodcasts släps vissa dagar i veckan. All träning jag skriver ovan är sådant jag verkligen kan längta till. Det adderar något roligt i mitt liv. Mitt tydligaste mål är att behålla den känslan med träningen och röra på mig varje dag (vissa dagar blir vilodagar med en promenad som rörelse).

Igår råkade det bli så att jag sprang två gånger. Först hade jag sprungit 30 minuter på dagen och när Sofia sedan frågade om jag ville springa 8 km på kvällen så blev det det också, av ren lust och glädje. Härliga tider och inget jag tar för givet att ha möjlighet att göra lite då och då (tack till en förstående man och en frisk kropp!).

På mig har jag miljövänliga nyheter från Stadium. Produkterna i kollektionen produceras till största delen av garn framställt av återvunnen polyester från bland annat PET-flaskor. Färgningsprocessen sker genom en metod som kallas Solution Dye och som kan spara upp till 80% vatten, 60% energi, 60% koldioxid och upp till 60% av de kemikalier som används i den traditionella färgprocessen.

Plaggen andas bra och tightsen har bra support och sitter där de ska. Kläderna jag har på mig är pressprover.

Author

Write A Comment