Det är svårt att sätta ord på de känslor som jag får när jag håller på med min ungdoms kär hobby ridning, litegrann som en nybörjare på nytt efter en 20 års paus. Jag kan bara så varmt rekommendera att väcka liv i ett gammalt intresse när möjligheterna för lite mer egentid kommer igen efter småbarnsåren. Ännu bättre om det är ett intresse som gör att du också rör på dig (träning som man längtar efter blir oftast av!), men oavsett om det är att samla på frimärken eller spela basket så är det något speciellt med att känna igen alla känslorna från barndomen/ungdomen som får blomma upp igen. I mitt fall, med stallivet, kommer även alla dofterna. Så mycket minnen!

Igår hälsade jag på hos en gammal kompis från stallet. Ingen av oss hade egna hästar på den tiden, men nu har min vän M haft egna hästar i över 10 år. Efter att ha fikat rabarberpaj fick jag känna på lite torktumlarkänslor på lilla tickande tinkerhästen ”York”. Är van att sitta på större hästar nu, men ack så underbart det var att rida, även om jag nästan var illamående efter att mest ha ridit i arbetstrav (dvs sitta och skumpa) på lilla ”ponnyn”. Synd att vi bor i olika länder för jag hade varit välkommen att rida så ofta jag vill. Tur att jag iallafall har mina medryttehästar hemmavid.

Något annat jag gjort så mycket som yngre är att bada bastu och bada i havet med vänner. Flera gånger i veckan på sommarlovet gjorde vi det, alltid. Under dessa dagar i mina föräldrars stuga har jag bastat efter varje löppass (eller ok, båda två. Det blev inte fler även om omgivningarna är som gjorda för löpning.) och så också med mina guddotter och hennes mamma, min kära vän. Jag tror faktiskt inte man kan må bättre än man för efter löpning, bastu + dopp i havet!

Author

Write A Comment